Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Mexicaanse bonensoep

Hallo winter! Tijd voor Mexicaanse bonensoep! De zon schijnt, de lucht is blauw maar wat is het koud!! Toch hoor je mij niet klagen. Ik heb veel liever kou en zon, dan dat vieze grijze troosteloze weer van de afgelopen weken. Ik heb in de winter helaas altijd te dealen met een winter dipje. Geen pretje. Twee jaar terug kwam ik er via de dokter achter dat mijn vitamine D waarde schrikbarend laag was. Ik kreeg toen extra vitamine D toegediend en voelde mij binnen twee dagen weer een stuk beter. Sindsdien slik ik extra vitamine D tijdens de wintermaanden en kan ik er redelijk mee omgaan. Toch voel ik mij beter wanneer het zonnetje schijnt. Herkennen jullie dit? 

Met dit koude weer is een kommetje warme soep hier in huis altijd meer dan welkom. En deze Mexicaanse bonensoep met pit zorgt voor extra veel warmte. Ik ben dol op pittig eten en gooi graag een hele rode peper in deze soep. Als je daar niet zo van houdt dan kun je ook prima een halve rode peper gebruiken. Lekker is deze soep toch wel 🙂 

Een extra recept deze week om mijn lieve volgers warm te houden tijdens deze koude winterdagen. Eet deze soep en kruip ‘s avonds lekker tegen je vriend/vriendin/man of vrouw aan. Of maak een mooie wandeling en verras jezelf daarna met deze heerlijke Mexicaanse bonensoep. Zo kom jij de komende dagen echt wel door! Je kunt de soep pimpen met wat yoghurt (om de pittigheid wat te stabiliseren) en avocado, maar zonder is deze bonensoep ook mega lekker. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Mexicaanse bonensoep

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 rode peper, of een halve
  • 1 rode paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel komijn
  • avocado
  • koriander
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 0,5 liter groenten bouillon
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 rookworst (optioneel)
  • yoghurt
  • olijfolie

Zo maak je het

1

Snijd de ui en de knoflook fijn.

2

Fruit de ui in een laagje olijfolie zachtjes aan. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en fruit deze ook 2 minuten zachtjes mee.

3

Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze toe. Voeg de fijngesneden rode peper en de komijn toe en roer alles goed door.

4

Voeg vervolgens de tomatenblokjes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5

Pureer de soep fijn met een staafmixer.

6

Laat de bonen uitlekken en doe deze in de soep.

7

Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg de fijngesneden rookworst toe. Dit hoeft natuurlijk niet, je kunt het recept ook vega houden en de rookworst achterwege laten.

8

Serveer de soep met de fijngesneden koriander, yoghurt en avocado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.