Nectarines in witte wijn siroop met kruiden
Geïnspireerd door het programma “Koken met van Boven” ben ik aan de slag gegaan met nectarines die eigenlijk al iets te lang in de fruitschaal lagen, maar juist super rijp zijn. Perfect voor dit recept, want je wilt juist dat de nectarines zo ver zijn dat alle smaken goed zijn doorontwikkeld. Ik was zeer verrast, dit is me toch een partijtje lekker!
Dit heb je nodig
… voor vier mondjes
5/6 nectarines die echt heel, heel rijp zijn
250 ml. zoete witte wijn
200 ml. water
100 gram suiker
rode peper, in reepjes
takje rozemarijn
2 blaadjes laurier
2 peperkorrels
1 kruidnagel
De nectarines moeten eerst ontvelt worden en hiervoor kerf je met een mes aan de onderkant van de nectarine een kruisje. Breng een pan met water aan de kook en laat ze 1 tot 2 minuten meekoken. Haal de nectarines uit het water en pel deze onder de koude kraan. Snijd de nectarines vervolgens voorzichtig in partjes.
Breng de zoete witte wijn, water, suiker en kruiden aan de kook en zet hierna het vuur zachtjes. Laat dit zachtjes 5 – 10 minuten koken en giet de siroop vervolgens in een schaal en voeg hier de partjes nectarine aan toe. Marineer de partjes minimaal een uur.
Later pas gebruiken? Voeg de partjes nectarine samen met de witte wijn siroop en kruiden in een gesteriliseerde pot. In de koelkast kun je dit nog enkele dagen bewaren.