Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Oesterzwamsoep

Zo kan het ook!

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een supertof project! Zo Kan Het Ook is een initiatief van de Green Protein Alliance. Middels deze campagne wil zij Nederlanders helpen naar een meer plantaardig voedingspatroon. Een missie waar ik als Blije Biet natuurlijk graag mijn steentje aan bij wil dragen. In opdracht van Rotterzwam ontwikkelde ik een vijftal recepten met de oesterzwam in de hoofdrol. Elke week wordt er een nieuw recept van mij gepost op de website van Zo Kan Het Ook. Maar natuurlijk ook op mijn eigen blog! En vandaag deel ik alweer het derde recept van de reeks; een heerlijke oesterzwamsoep.

Rotterzwam

Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik van Rotterdamse horeca. Voor wie niet weet wat koffiedik is, dat is dus de prut die je overhoudt wanneer je koffie hebt gezet. De oesterzwammen van Rotterzwam groeien geweldig lekker op deze prut. Fantastisch toch? Want zo kan het afval van Rotterdamse horeca weer gebruikt worden om een nieuw en smaakvol product te ontwikkelen. De oesterzwam! Deze oesterzwammen worden vervolgens geleverd aan horeca en supermarkten.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Oesterzwamsoep

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram oesterzwammen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 takjes tijm
  • bieslook
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn.

2

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.

3

Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laurier. Breng zachtjes aan de kook.

4

Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de oesterzwammen met wat peper en zout.

5

Voeg de oesterzwammen vervolgens toe aan de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten staan.

6

Verwijder het laurierblad en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer.

7

Proef en breng op smaak met peper en zout.

8

Snijd de bieslook fijn en garneer de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.