Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 31

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Kokos kip kerrie

kokos kip kerrie
Een kip kerrie maak je tegenwoordig allang niet meer met een zakje van Knorr, maar gewoon lekker zelf. Ik kijk altijd wat ik in huis heb. Dit keer is dat toevallig nog een zak versie spinazie, maar ik maak ‘m ook vaak met courgette of broccoli.

Dinsdag – Spitskool stamppot met een Indonesische twist

spitskool stamppot
Ik heb inmiddels begrepen dat jullie allemaal dol zijn op de Oer Hollandse stamppot met een twist. Onlangs deelde ik mijn variatie op de traditionele andijviestamppot en die viel bij veel van jullie goed in de smaak.

Woensdag – Zoete aardappel currysoep

Zoete aardappel currysoep
De temperaturen dalen volgende week gelukkig weer. Fijn, want dan kan er weer een heerlijk pannetje soep worden gemaakt.

Donderdag – Kruidensalade met radicchio en lavendel geitenkaas

Kruidensalade met radicchio en lavendel geitenkaas
Met mooi weer eet ik graag een maaltijdsalade. Deze salade met zelfgemaakte knoflook croutons, radicchio, geitenkaas en heel veel verse kruiden smaakt heerlijk op een zomerse avond in de tuin of in het park.

Vrijdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip
Deze jerk kip moet je echt eens op de barbecue bereiden. De zomers rijstsalade maak ik graag van tevoren zodat deze in de koelkast goed koud kan worden.

Zaterdag – Kruidenboter met zongedroogde tomaten

kruidenboter
Steek je dit weekend de barbecue aan? Maak dan eens deze zelfgemaakte kruidenboter met zongedroogde tomaten. Heerlijk op een stokbroodje of leg een stukje vis op wat aluminiumfolie samen met een flinke klont van deze kruidenboter. Vouw het pakketje goed dicht en bereid de vis op de barbecue. Smullen!

Zondag – Soda brood met honing klaver geitenkaas

soda brood
Zondag is bakdag en deze week staat dit heerlijke soda brood op het menu. Je kunt qua vulling variëren met een kaas die je zelf lekker vindt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.