Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Paprika tomaatsoep

De budgetchallenge!

Het derde recept van deze budgetchallenge is deze heerlijke paprika tomatensoep. In deze vorige post lees je wat de budgetchallenge precies inhoudt en waarom ik dit doe. De soep heb ik op smaak gebracht met oregano, een klein stukje rode peper en wat gerookte paprikapoeder. Als je dat laatste niet in huis hebt dan kun je natuurlijk ook gewone paprikapoeder gebruiken. Ik vind de rooksmaak altijd wel iets extra’s toevoegen.

Voor dit recept was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:

  • 1/4 rode peper > 0,10 cent
  • 2 paprika’s > 1 euro
  • 2 tomaten > 0,90 cent
  • 1 blik gepelde tomaten > 0,45 cent
  • 3 bosui > 0,25 cent
  • 1 rustiek stokbrood > 1,59 euro

Totaal: 4,29 voor 2 personen – 2,15 per persoon

Soep is een van de meest budget vriendelijke recepten die je je kunt bedenken. Met wat restjes groenten en bouillon heb je al snel een maaltijd op tafel staan. Ik serveer er wat stokbrood bij samen met wat kaasjes die ik nog in de koelkast heb liggen. Zijn die ook meteen weer op 🙂


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Paprika tomaatsoep

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 rode peper, fijngesneden
  • 2 paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 3 bosui
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui voor 3 minuten glazig.

2

Pers de 2 tenen knoflook boven de pan uit en voeg de rode peper toe. Fruit 2 minuten mee.

3

Voeg dan de paprika en de tomaat toe en bak dit 5 minuten zachtjes mee.

4

Voeg dan de gerookte paprikapoeder en oregano toe. Bak even mee.

5

Doe de gepelde tomaten in de pan samen met 1 liter bouillon.

6

Breng zachtjes aan de kook en zet het vuur dan laag.

7

Laat de soep 15 minuten pruttelen en pureer daarna fijn met een staafmixer.

8

Snijd de bosui in ringetjes. Garneer de soep met de fijngesneden bosui.

9

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.