Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Parelcouscous met gegrilde groenten

De budget challenge! 

Het allereerste budgetrecept van deze budget week is een feit! Zoals ik vorige week al liet weten ga ik de komende tijd wat meer letten op mijn uitgaven. In principe heb ik 100 euro per week om uit te geven, maar omdat ik eigenlijk altijd alles pin heb ik totaal geen overzicht en geef ik vaak teveel uit. Ook doe ik heel veel dagelijkse boodschappen, en dan verdwijnen er toch een hoop extra producten in mijn mandje die ik eigenlijk niet nodig heb. In plaats van 100 euro per week ga ik mijn best doen om van 70 euro per week al mijn boodschappen te doen. Voor die 70 euro koop ik niet alleen eten en drinken, maar ook huishoudartikelen en verzorgingsproducten.

Een leuke challenge waarbij ik iedere keer een andere supermarkt bezoek. Ook ga ik met dit budget proberen boodschappen te doen zoals ik dat altijd doe. Dus naar de lokale slager, groenteboer etc. Ik ben benieuwd wat het verschil gaat zijn. 

Deze week deed ik boodschappen bij de Albert Heijn. Als eerste ga ik aan de slag met het weekmenu. Ik kijk als eerste wat ik allemaal in huis heb en trek ook even de vriezer open. Op basis van deze ingrediënten en de aanbiedingen bij de Albert Heijn maak ik een weekmenu en bedenk ik wat ik deze week wil gaan eten. Vervolgens schrijf ik per recept op wat ik allemaal nodig heb en vul ik dit lijstje aan met huishoudelijke artikelen. Ik ben een pietje precies, want dit lijstje schrijf ik vervolgens weer over op basis van de looproute door de supermarkt. Haha! 

Een aantal van de ingrediënten had ik al in huis, dus ik zoek online de prijzen op om zo tot een totaalprijs te komen. Ik ga er wel vanuit dat je bepaalde ingrediënten zoals olie, kruiden, sojasaus etc. in huis hebt. 

Voor deze parelcouscous met gegrilde groenten was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:

 • 0,5 pakje parelcouscous > 1,23 euro 
 • 1 bakje cherrytomaten > 1,02 euro
 • 1 aubergine > 1,39 euro
 • 1 paprika > 0,50 cent
 • 3 bosui > 0,25 cent

Totaal: 4,39 voor 2 personen – 2,19 per persoon 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Parelcouscous met gegrilde groenten

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

 • 0,5 zakje parelcouscous
 • 1 aubergine
 • 1 bakje cherrytomaten
 • 1 paprika
 • 3 bosui
 • peper en zout
 • olijfolie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven op 200 graden in combinatie met de grill stand.

2

Kook als eerste water in de waterkoker. Doe dit in een pan samen met de helft de parelcouscous. Giet vervolgens af, spoel af met koud water en zet opzij.

3

Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.

4

Snijd de aubergine in kleine blokjes.

5

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine rondom gaar en bruin. Zet vervolgens het vuur uit en zet apart.

6

Snijd de paprika in vieren. Doe de paprika in een ovenschaal en vet de ovenschaal en de paprika in met olijfolie. Zet in de oven totdat de paprika gaar is en langzaam begint te verkleuren.

7

Haal de paprika uit de oven en leg deze opzij.

8

Doe vervolgens de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie. Zet in de oven tot ze gaar zijn en poffen.

9

Snijd wanneer de paprika is afgekoeld deze in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes.

10

Meng de parelcouscous met 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit. Voeg de aubergine, paprika, bosui en cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

11

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.