Oelala, van deze gegrilde paprikasalade werd ik me toch een partijtje blij! Ik maakte al eens eerder een soepje van gegrilde paprika en die viel bij iedereen die ik deze soep liet proeven meteen in de smaak. Wanneer je paprika’s in de oven roostert tot de buitenkant helemaal zwart geblakerd is, dan veranderd de smaak en de structuur van de paprika. Wat je overhoudt is super zoet en zacht paprikavlees.
Heerlijk om dus een soepje van te maken of om een salade mee op te pimpen. Of nog beter: als hoofdbestanddeel van een salade. Zoals deze geroosterde paprikasalade bijvoorbeeld die ik mix met Parmezaanse kaas, kappertjes, pompoenpitten en spinazie. En een lekkere dressing natuurlijk. Een salade is geen salade zonder een dressing als je het mij vraagt. Oh, en gooi het vocht wat uit de paprika’s komt ook zeker niet weg. Daar staat de doodstraf op! Dat vocht heeft zoveel smaak en moet gewoon gemixt worden met de dressing.
In mijn blog over de geroosterde paprikasoep gaf ik als tip mee om de paprika’s in een plastic zak te stoppen nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Ik wil hier toch graag op terugkomen. Echt handig is het namelijk niet. Je verliest veel van het vocht en het plastic zakje wil nog wel eens de neiging hebben om aan de paprika te plakken omdat deze loeiheet is. Mijn tip is om de paprika’s in een ovenschaal rondom zwart te roosteren. Deze ovenschaal bekleed je vervolgens met wat keukenfolie en laat je langzaam afkoelen. Het zwart geblakerde velletje verwijder je vervolgens heel eenvoudig.
Deze paprikasalade is super fris en zoet van smaak en echt de moeite waard om eens te maken. Lekker met wat Turks brood of een stokbroodje.
Ga je zelf aan de slag met een van mijn recepten? Dan vind ik het super tof als je deze deelt op social media. Tag Blije Bietjes op Instagram met de hashtag #blijebietjes of op Facebook met de tag @BlijeBietjesNL zodat ik jouw foto kan zien!
Paprikasalade
Print receptIngrediënten
- 6 rode paprika's
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 1 zak spinazie
- kappertjes
- basilicum
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- witte wijn azijn
- pompoenpitten
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op grillstand.
Was de paprika's en leg deze in een ovenschaal. Plaats deze in de oven en rooster de paprika's rondom zwart.
Haal de ovenschaal uit de oven en bekleed deze met keukenfolie. Zet apart en laat afkoelen.
Snijd ondertussen een sjalotje fijn.
Wanneer de paprika's afgekoeld zijn verwijder je het zwarte velletje. Snijd de paprika in reepjes.
Giet het paprika vocht in een schaal, meng dit met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel witte wijnazijn.
Snijd het knoflookteentje heel fijn of haal deze door een pers. Voeg deze bij de dressing en breng de dressing op smaak met wat peper en zout.
Meng de dressing met de spinazie, paprika, sjalot, 1 flinke eetlepel kappertjes en wat basilicumblaadjes.
Garneer de salade met de pompoenpitten en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Enjoy!
2 thoughts on “Paprikasalade”