Homemade piccalilly
Misschien begint het een beetje op te vallen, maar ik ben best wel gek op de combinatie zoet-zuur. Piccalilly is van oorsprong een klassiek Engels product en is een mengsel van groenten dat wordt ingelegd in zuur. Piccalilly herken je aan de gele kleur en die is afkomstig van de kurkuma wortel (ook wel Koenjit). Dit is lekker bij een hete chili, stampotjes en Surinaamse bruine bonen met rijst.
Dit heb je nodig
een kwart bloemkool, in kleine roosjes
een handvol sperziebonen, in kleine stukjes
1 paprika, in blokjes
1/4 venkel, in dunne reepjes
een halve peper, in dunne reepjes
2/3 eetlepels zilveruitjes
1 el. geraspte gember
200 ml. witte wijn azijn
200 ml. kippenbouillon
1,5 el. Franse mosterd
1 el. kurkuma
1 el. kerriepoeder
1 el. mosterdzaadjes
2 el. suiker
olijfolie
Verhit wat olijfolie in een pan en voeg kurkuma, kerriepoeder en mosterdzaadjes toe en verhit op laag vuur. Door het verhitten van de kruiden komen alle aroma’s vrij, het ruikt dan echt heel lekker! Voeg de geraspte gember toe en bak even mee. Doe de mosterd, azijn, kippenbouillon en suiker bij het mengsel en meng dit goed door elkaar. Breng dit aan de kook en laat zachtjes inkoken.
Voeg wanneer de saus goed is ingekookt, de groenten toe en geef deze een paar minuten om te garen. Schep de piccalilly over in brandschone, in kokend water gekookte glazen potten en sluit deze af. Laat de potten afkoelen en zet deze in de koelkast. Laat de potten daar minimaal 2/3 weken staan zodat de smaak zich lekker kan blijven doorontwikkelen.
One thought on “Piccalilly”