Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Pizza olie

Toen ik deze zomer in Frankrijk was en bij Do en Anneke van Gites Les Veinards een heerlijke zelfgemaakte plaatpizza at, maakte ik voor het eerst kennis met pizza olie. Deze flesjes met olie, pepers en kruiden wordt “Huile pour Pizza” genoemd. Olie voor pizza dus. Deze olie sprenkel je over de pizza zodra deze uit de oven komt. Ik vond het zalig!

In Nederland heb ik niet eens de moeite genomen om te kijken of deze flesjes pizza olie ook in de supermarkt verkocht worden. Het leek me namelijk mega eenvoudig om dit zelf klaar te maken.

Zoals ik al eens eerder heb laten weten koop ik op vakantie altijd de kruiden uit het land van herkomst. Zo kocht ik in Marokko de allerlekkerste Ras El Hanout. Ik had al een potje Nederlandse Ras El Hanout in de kast staan, maar die is veel minder intens en op smaak dan de echte Ras el Hanout die ik in Marrakech kocht. Sindsdien neem ik altijd kruiden uit het land van bestemming mee terug naar Nederland.

In Frankrijk kocht ik een zakje Hebes de Provence. Een heerlijke kruidenmix van onder andere rozemarijn, tijm, basilicum, marjolein en salie. Deze kruidenmix heb ik samen met wat rode chilipepers en heel veel knoflook gebruikt om de pizza olie op smaak te brengen. Het resultaat? Een heerlijke pittige olie die niet alleen lekker is over je pizza, maar ook als basis voor een dressing of om een stamppotje op smaak mee te brengen.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Pizza olie

Print recept
Aantal personen: 1 flesje Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 schone afsluitbare glazen fles
  • olijfolie
  • 2 rode pepers
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden

Zo maak je het

1

Verwijder het velletje van de knoflook en snijd de knoflook in dunne reepjes.

2

Kook wat water en leg de rode pepers hier 2 minuten in. Haal ze er vervolgens uit en snijd de rode peper in reepjes.

3

Doe de knoflook, rode peper en knoflook in de fles en giet deze met olijfolie vol.

4

Laat de fles minimaal 1 week staan zodat de olie alle smaken goed op kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.