Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 37

Twee weken geleden begon de drukte weer op mijn werk, en daar moest ik even flink aan wennen. Na een aantal weken geen evenement te hebben gedraaid werd ik in de eerste week meteen weer in het diepe gegooid. Werkdagen van 13 en 14 uur, laat thuis en weer vroeg mijn bed uit. Het went gelukkig heel snel, maar er zijn toch een aantal zaken die weer even bijgesteld moeten worden. 

Want even tussendoor een artikel schrijven zit er nu niet in, en dit moet dus gepland worden. Zo wordt de maandag mijn Blije Bietjes dag. Op deze dag kook ik, werk ik mijn artikelen uit, plan deze in en doe ik mijn administratie. Ik vind het fijn dat ik dit op de eerste dag van de week kan doen, want zo heb ik er de hele week verder geen omkijken meer naar. En dat geeft rust. 

Gelukkig heb ik in de zomermaanden veel vooruit kunnen koken en al deze recepten ga ik morgen uitwerken en over de komende weken verdelen. Fijn om zo het een en ander achter de hand te hebben, mocht ik onverhoopt een keer ziek worden of even inspiratieloos zijn. De komende weken zal je veel vegetarische recepten voorbij zien komen, want ik heb de afgelopen weken het vlees wat nog in de vriezer lag verwerkt en vanaf nu kook ik thuis niet meer met vlees. Ik voel me daar erg prettig bij. Hopelijk jullie ook? 🙂 

Maandag – Friese zomerse sla stamppot

stamppot

Deze Friese sla stamppot blijf ik een succes vinden. Nu ik zelf heb besloten om geen vlees meer te kopen en te koken vervang ik de spekjes door de vegetarische speckreepjes van de Vegetarische Slager. Net zo lekker 🙂 

Dinsdag – Pizzawrap met blauwe kaas (vega)

pizzawrap

Ik heb nog wat wraps in de vriezer liggen dus ik kies ervoor om deze week deze pizzawraps met blauwe kaas weer eens klaar te maken. Lekker met spinazie, basilicum en een zelfgemaakte tomatensaus. 

Woensdag – Noedelsoep met zalm en groenten

Woensdag eten we deze lichte, maar zeer smaakvolle noedelsoep met zalm en groenten. Niet te vergelijken met de noedelsoep die je in zakjes in de supermarkt kunt vinden. 

Donderdag – Pompoen salade met geroosterde kikkererwten en feta (vega)

Pompoen salade

Hebben jullie stiekem ook al zin in de herfst? De herfst is naast de lente een van mijn lievelingsseizoen. De eerste pompoenen heb ik alweer gespot, dus ik kreeg meteen zin in deze salade met geroosterde pompoen en feta. 

Vrijdag – Champignons in bierbeslag (vega)

 
Het is vrijdag! Het weekend staat weer voor de deur. Ik vind het heerlijk om op vrijdag lekker te borrelen met allerlei hapjes. Deze champignons in bierbeslag zijn eenvoudig klaar te maken en super lekker. Combineer met een frisse salade, wat versgebakken brood met gezouten roomboter, hummus en pesto en je hebt een heerlijke maaltijd 🙂 
 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.