Op mijn Instagram liet ik gister al weten dat ik aan de slag ging met een deze pruimencake. Als je mijn blog doorneemt dan zie je dat ik zelden bak. Enerzijds omdat ik totaal geen zoetekauw ben en veel liever hartige snacks maak en anderzijds omdat je zo weinig invloed hebt wanneer je je baksel de oven in stopt. Het is dan afwachten of het er goed uitkomt.
Maargoed, ik had nog een hele lading pruimen liggen die op moesten en een cake kun je natuurlijk prima uitdelen op bijvoorbeeld werk. Genoeg mensen die er wel heel erg blij van worden 🙂 Van de rest van de pruimen maakte ik jam.
En ondanks dat ik niet zo van bakken houd was deze pruimencake best wel goed te pruimen. Ik had een super mooi patroon in de cake gemaakt, maar weet ik veel dat fruit altijd naar beneden zakt. Weg patroon en het leverde helaas wat gaten op in de cake. Maar al met al ben ik niet ontevreden over het eindresultaat van deze pruimencake.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂
Pruimencake
Print receptIngrediënten
- 400 gram pruimen
- 3 verse eieren
- 150 gram roomboter
- 150 gram vanillesuiker
- 150 ml melk
- 280 gram bloem gezeefd
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor 160 graden Celsius (onder en boven warmte)
Was de pruimen en snijd ze doormidden. Verwijder de pit.
Zeef de bloem en voeg daaraan het bakpoeder toe. Meng door elkaar.
Verwarm de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
Meng de eieren met de suiker. Meng dit samen met het bloem en bakpoeder.
Voeg dan de gesmolten boter en de melk toe en mix dit tot een luchtig beslag. Voeg als laatste het snufje zout toe.
Bekleed een cake vorm met bakpapier en giet hier de helft van het mengsel in. Voeg dan de pruimen toe en schenk het laatste deel van het cakemengsel toe.
Plaats de cake 60-75 minuten in de oven tot deze gaar is en laat de cake vervolgens afkoelen op een rooster.