Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Ramen noodles met krokant gebakken spek

Ben jij al bekend met Ramen noodles? Voor mij is dit een en al comfort food in een soepkom! Ramen is de Japanse term voor noodlesoep. Ontzettend veelzijdig want je kunt er alle kanten mee op. Combineer deze soep met een lekker stukje vis of vlees zoals zalm, kip, rundvlees of krokant gebakken spek. Qua groenten kun je ook helemaal los gaan. Paksoi, bimi, broccoli, taugé, boontjes… Je kunt het zo gek niet bedenken of het past wel in een noodlesoep. Doe er dus vooral in waar je heel erg blij van wordt. 

Deze keer koos ik voor krokant gebakken spek wat ik eerst heb gemarineerd in een mengsel van olie, 5 kruidenpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en gembersiroop. Dit smaakt super lekker met broccoli, sperzieboontjes, lente ui en rode peper. Een gekookt eitje maakt deze ramen noodles helemaal af!

De bouillon maakte ik van runderbouillon wat ik samen met wat rode peper, gember en citroengras een tijdje heb laten pruttelen op het gasfornuis. Aaah! Zo lekker! Dit moet je gewoon een keer proberen. Ik weet zeker dat ook jij hier heel erg blij van wordt 🙂 

Ramen noodles met krokant gebakken spek

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 speklapjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 eieren
  • 1 broccoli
  • 150 gram sperziebonen
  • rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • lente ui
  • gember
  • koriander
  • 1 theelepel 5 kruiden poeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zonnebloemolie
  • noodles

Zo maak je het

1

Marineer de speklapjes in een mengsel van zonnebloemolie, een snufje cayennepeper, 5 kruidenpoeder, paprikapoeder en gembersiroop. Laat minimaal een half uurtje marineren.

2

Snijd 1 duimlengte gember in plakjes en kneus de citroengras. Snijd een halve rode peper in ringen.

3

Zet de runderbouillon op en voeg hier de gember, citroengras en rode peper aan toe.

4

Breng de bouillon aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.

5

Zet de eieren op het vuur en kook deze middel hard. De kern mag nog wel smeuïg zijn. Giet de eieren vervolgens af, laat deze even schrikken. Pel de eieren en snijd deze door de helft.

6

Bak de speklapjes krokant in een koekenpan.

7

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de sperziebonen in stukjes van 2 centimeter.

8

Giet na 15 minuten de bouillon door een zeef en doe de bouillon terug in de pan.

9

Voeg eerst de broccoli toe en laat deze 5 minuten meekoken. Voeg na 2 minuten de sperziebonen toe. Hierna mogen de noodles erbij. Deze hebben ongeveer 2/3 minuten nodig.

10

Snijd de halve rode peper in ringetjes en de lente ui in reepjes.

11

Haal de speklapjes uit de pan en snijd deze in stukjes.

12

Giet de soep in een soepkom en garneer met de krokant gebakken spek, lente ui, ei en wat koriander.

13

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.