Dat ik dol ben op risotto is jullie vast niet ontgaan. Op mijn blog vind je een aantal heerlijke risotto recepten die echt niet moeilijk klaar te maken zijn. Nu wij thuis besloten hebben om minder vaak vlees te eten is risotto zo’n gerecht waarbij je het vlees dus in de verste verte niet mist.
Omdat risotto best wel voedzaam is vind ik het altijd erg plezierig om er een frisse salade bij te eten. En die salade houd ik graag zo simpel mogelijk met bijvoorbeeld wat slablaadjes, schijfjes komkommer, een fijngesnipperd sjalotje en een simpele vinaigrette.
Deze keer ging ik aan de slag met een risotto met paddenstoelen en prei. Deze combinatie bleek een schot in de roos! Voor de bouillon gebruik ik een deel groentebouillon. De gedroogde paddenstoelen week ik in warm water en zodra deze zacht zijn gooi ik de paddenstoelenbouillon bij de risotto. Hierdoor krijg je een hele intense smaak!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van
Risotto met paddenstoelen en prei
Print receptIngrediënten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, fijngehakt of geperst
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 prei
- platte peterselie
- 4 gedroogde fungi + 250 ml water
- 200 gram risottorijst
- 250 - 500 ml groentenbouillon
- roomboter
- olijfolie
- flinke hand Parmezaanse kaas
- peper en zout
Zo maak je het
Week als eerste de fungi in 250 ml warm water.
Was de prei en snijd deze in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg vervolgens de risottorijst toe en fruit deze even aan.
Blus af met een glas witte wijn.
Voeg al roerend steeds een beetje bouillon toe aan de rijst. Wacht tot deze is opgenomen en herhaal dit proces.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de champignons en prei zachtjes aan.
Snijd de fungi in kleine stukjes en voeg dit samen met de bouillon toe aan de risotto.
Blijf de bouillon toevoegen tot de risotto de juiste bite heeft. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar.
Wanneer de risotto bijna klaar is (smeuïg, maar nog wel een bite) voeg je de champignons, prei kaas en flinke klont boter toe.
Meng alles goed door elkaar en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Garneer met wat fijngesneden platte peterselie.