Sambal met een hele hete kick
Het was tijd om mijn vriezer weer eens ontdooien en schoon te maken en nadat ik alle kliekjes, en dus de meest vreemde eet combinaties, heb gegeten om mijn vriezer leeg te krijgen, was hij ein-de-lijk leeg… Op een handvol madame Jeanette pepers en een rode peper na. Zonde om weg te gooien, dus heb ik er écht hele hete sambal van gemaakt. Kan je hier niet zo goed tegen, voeg dan 1 of 2 extra tomaten aan toe.
Dit heb je nodig
… voor een klein potje
5 a 6 madame Jeanette pepers
1 rode peper
1 kleine, rijpe tomaat
1 ui
1 el suiker
sap van een halve citroen
2 el azijn
zonnebloemolie
Hak de pepers, tomaat, peper, ui met een hakmolen of staafmixer fijn en voeg suiker, het sap van een halve citroen, azijn en zonnebloemolie toe. Pureer dit licht grof. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de sambal een paar minuten door. Schep de sambal in een gesteriliseerd glazen potje en bewaar in je koelkast. En wees voorzichtig!