Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk

Pho – of eigenlijk phở – ik weet niet precies hoe je het uitspreekt, is een krachtige bouillon met noedels en rundvlees. En dit gerecht is heel Vietnam in een kom. Echt een beauty is deze soep niet en op het eerste gezicht lijkt het een simpele noedelsoep. Maar schijn bedriegt. De bouillon is krachtig en bevat enorm veel intense smaken. In het originele recept wordt zo’n echte Pho bouillon wel 8 tot 14 uur getrokken met een mix van rundvlees en verschillende kruiden. Dat proces gaan we in dit gerecht gelukkig flink verkorten zodat je binnen een half uurtje van deze comfort soep kunt genieten.

Een belangrijk kruid in deze soep is steranijs, maar wat ook niet mag ontbreken zijn ongepelde gegrilde uien en verse gember. Het toevoegen van kaneel of kardemom is per streek verschillend, evenals de garnituur die bij deze soep geserveerd wordt. Je kunt denken aan: koriander, lente ui, rode peper, spinazie, taugé, prei, ui en wortel. Varieer lekker met dat wat je nog in huis hebt. De bouillon maak je vervolgens af met vissaus en citroen. 

Dit heb je nodig
… voor 4 personen

3 uien, gewassen, en ongepeld in kwarten gesneden
1 duimdikte verse gember, gesneden
2 knoflookteentjes, gesneden
halve rode peper, in fijne ringen gesneden
250 gram spinazie, gewassen en in reepjes gesneden
taugé
3 lente ui, in ringen gesneden
2 nestjes noedels
steranijs
kaneel
1 liter runderbouillon
vissaus
sap van een halve citroen
300 gram biefstuk, op kamertemperatuur
olie
peper&zout

Zet een pan op het vuur en verhit hierin wat olie. Doe de uien (inclusief schil) in de pan en bak dit even goed aan voor een paar minuten. Voeg vervolgens 1/3 van de rode peper, knoflook gember en een mespunt kaneel toe en fruit dit even aan. Blus af met de runderbouillon, voeg de steranijs toe en breng dit aan de kook.Laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken.

Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes en zet dit apart. Doe de noedels in een ruime kom met kokend water en gaar de noedels in 5 minuten en giet af.

Zeef de bouillon en breng op smaak met peper & zout, wat citroensap en 1 eetlepel vissaus. Verdeel de noedels over de soepborden samen met de spinazie, taugé, lente ui en de plakjes biefstuk. Schenk hier de kokend hete bouillon over en garneer de soep met nog wat rode peper.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.