Spinaziesoep van Nieuw Zeelandse spinazie. Volgens Popeye werd je er groot en sterk van. Herinner je je zijn spierballen nog? En Olijfje? Haha, jeugd sentiment. Zo keek ik laatst ook een aflevering van Alfred J. Kwak terug via Youtube. Ik heb vroeger als klein meisje echt jarenlang nachtmerries gehad over die enge heks die heel erg gemeen kon lachen. Ik was mega verrast dat deze aflevering gewoon op Youtube te zien was, maar moest zo hard lachen toen ik de aflevering terug keek. Dat ik daar nou jarenlang nachtmerries van heb gehad… 🙂
Anyway, ik kocht via Rechtstreex Nieuw Zeelandse spinazie. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze groente uit Nieuw Zeeland. Tegenwoordig wordt deze spinazie ook al door diverse ecologische moestuinen in de groentepakketten aangeboden. Deze heerlijke zomergroente bevat een hoop voedingswaarde zoals mineralen (calcium, magnesium, natrium en kalium), vitamines en foliumzuur. Hartstikke gezond en ook nog eens lekker! Als je nou niet aan deze spinazie kunt komen dan gebruik je natuurlijk gewoon de spinazie die wel voorhanden is. Maakt voor de smaak echt niet zoveel uit.
Verhit in een pan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en bak even 2 minuten mee. Doe de groentenbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep even doorkoken, hooguit een paar minuten, en voeg dan de basilicum en wat peper toe. Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad en voeg dan een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar, proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Klaar is Kees. Enjoy!Spinaziesoep
Print recept
Ingrediënten
Zo maak je het
2 thoughts on “Spinaziesoep”