Deze Thaise biefstuksalade met mango, sperziebonen, paprika, lente ui en cashewnoten is licht, puur en bevat weinig calorieën. Een goed gerecht voor wanneer je het even iets rustiger aan wilt doen. Wil je het gerecht koolhydraat vrij houden, dan laat je de cashewnoten achterwege. Maar omdat er zo weinig van in dit gerecht gaan mogen ze van mij blijven 🙂
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
2 x 150 gram biefstuk
mango, in blokjes gesneden
rode paprika, in grove stukken gesneden
300 gram sperziebonen
1 teentje knoflook, geperst
4 lente ui, fijn gesneden
1/2 rode peper, fijngesneden
cashewnoten, een handje
1 eetl. soyasaus
1 eetl. vissaus
1 eetl. sesamolie
1 theel. bruine suiker
olijfolie
peper & zout
Verhit olie in een pan en bak hierin de paprika tot deze beginnen te kleuren. Ze mogen best een beetje verkleuren. Leg de paprika op een bord en in dezelfde pan voeg je de sperziebonen toe. Bak deze even kort mee en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 2 minuten een scheutje water toe aan de bonen en plaats een deksel op de pan. Laat het geheel 5-7 op middelhoog vuur garen tot de sperziebonen beetgaar zijn. Giet af en zet de sperziebonen apart.
Haal de biefstuk ruim van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur komen. Strooi wat peper&zout over beide kanten van de biefstuk en wrijf de biefstuk in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de biefstuk een paar minuten aan beide kanten tot je de gewenste garing hebt bereikt. Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het in dunne reepjes snijdt.
Doe de sesamolie, soyasaus en vissaus samen in een kom en voeg hier al roerend een eetlepel bruine suiker aan toe. Meng de dressing met de mango, paprika en sperzieboontjes. Schep het mengsel op een bord en garneer met de in reepjes gesneden biefstuk, lente ui, rode peper en cashewnoten.
2 thoughts on “Thaise biefstuksalade”