Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Tortilla met pulled pork van oesterzwam

Zo kan het ook!

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een supertof project! Zo Kan Het Ook is een initiatief van de Green Protein Alliance. Middels deze campagne wil zij Nederlanders helpen naar een meer plantaardig voedingspatroon. Een missie waar ik als Blije Biet natuurlijk graag mijn steentje aan bij wil dragen. In opdracht van Rotterzwam ontwikkelde ik een vijftal recepten met de oesterzwam in de hoofdrol. Elke week wordt er een nieuw recept van mij gepost op de website van Zo Kan Het Ook. Maar natuurlijk ook op mijn eigen blog! En vandaag trappen we af met het tweede recept dat ik ontwikkelde. Namelijk pulled oesterzwam met een heerlijke zelfgemaakte barbecuesaus.

Rotterzwam

Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik van Rotterdamse horeca. Voor wie niet weet wat koffiedik is, dat is dus de prut die je overhoudt wanneer je koffie hebt gezet. De oesterzwammen van Rotterzwam groeien geweldig lekker op deze prut. Fantastisch toch? Want zo kan het afval van Rotterdamse horeca weer gebruikt worden om een nieuw en smaakvol product te ontwikkelen. De oesterzwam! Deze oesterzwammen worden vervolgens geleverd aan horeca en supermarkten. 

De tortilla met pulled oesterzwam

Het recept voor deze tortilla wrap met pulled oesterzwam is natuurlijk gebaseerd op de pulled pork. De oesterzwam laat zich, net als een gebraden stuk varken, goed uit elkaar trekken. Een goed en smaakvol plantaardig alternatief dus! De zelfgemaakte barbecuesaus maak je binnen no time klaar en maakt het gerecht helemaal af.

De prachtige foto van dit smaakvolle gerecht is gemaakt door Hanna van Loot Rotterdam


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Tortilla met pulled pork van oesterzwam

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 witte kool
  • 1 gele paprika
  • 0,5 rode ui, in ringen gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels 5 spices kruiden
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 4 tortilla’s
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Barbecuesaus:
  • Een half gesnipperd uitje
  • Een scheut water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • Olijfolie of neutrale olie

Zo maak je het

1

Snijd de witte kool in fijne reepjes. Meng deze samen met 1 eetlepel yoghurt, het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Zet apart.

2

Snijd daarna de oesterzwammen in repen en meng deze met 2 eetlepels 5 spices kruiden en wat peper en zout.

3

Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.

4

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de oesterzwammen en de paprika toe.

5

Bak de oesterzwammen op medium vuur tot deze gaar zijn.

6

Verwarm de tortilla’s even kort in de oven of in een pan. Beleg de tortilla’s met de fijngesneden kool, de oesterzwammen, de rode ui en barbecuesaus.

7

Barbecuesaus:

8

Voor de saus verhit je een scheutje olijfolie of neutrale olie in een steelpannetje. Voeg vervolgens een half gesnipperd uitje toe. Fruit zachtjes 2 minuten aan.

9

Voeg vervolgende de paprikapoeder, chilipoeder en ketchup toe en fruit dit ook zo'n 2 minuten aan.

10

Meng daarna de overige ingrediënten door de saus en roer alles goed door elkaar.

11

Laat de bbq saus even afkoelen en schenk deze vervolgens in een steriele pot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.