Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Tosti tuna melt met cheddar en avocado

Toen ik in Haarlem werkte stond deze tosti bijna dagelijks op het menu. Het tostiapparaat draaide daar overuren. Hierna heb ik deze combinatie echt jaren niet meer gegeten. Grappig eigenlijk dat je op verschillende locaties bepaalde eetgewoontes creëert. Tosti’s zijn bij uitstek geschikt om oud brood op te maken en ik grill mijn tosti’s het liefst in een koekenpan. Deze tosti tuna melt combineer ik met cheddar, rucolasla en avocado. Een geslaagde combinatie. Helemaal in combinatie met het heerlijke desem brood van Jordy’s Bakery.

Jordy’s Bakery

Jordy is familie van de in Rotterdam en omstreken bekende bakker Klootwijk. Brood bakken zit in zijn genen en dat proef je echt terug. Zijn bakkersopleiding volgde Jordy in Amerika, waar hij van een van zijn leraren een moederdeeg mee naar huis kreeg. Dit deeg heeft Jordy ruim een jaar in leven moeten houden tot hij in 2009 zijn eigen productiebakkerij opende in de Rotterdamse Vertrekhallen. In 2011 opende hij samen met zijn vrouw de allereerste winkel aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam en in 2014 werd de tweede winkel geopend in de Fenix Food Factory op de Kop van Zuid. In deze winkel kun je terecht voor heerlijke broden, koeken, brownies, maar ook verschillende belegde broodjes die belegd worden met al het lekkers uit de Fenix Food Factory.

Tot vandaag bakt Jordy nog steeds met het moederdeeg dat hij uit Amerika mee naar huis nam en wordt gebakken volgens een traditioneel Frans recept. Na het kneden mag het deeg 24 uur rusten om te rijzen. Het brood wordt niet in blikken gebakken, maar direct op de bodem van de steenoven. Op deze manier ontstaat die super lekkere knapperige korst. De ingrediënten waar mee wordt gewerkt zijn met zorg uitgekozen. Het meel en de zaden komen bij Voogd Meelhanden vandaan en zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en het zout waar mee wordt gewerkt komt uit Italië. Meer informatie over deze heerlijke broden vind je hier.

 

Tosti tuna melt met cheddar en avocado

Print recept
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1 avocado
  • rucola
  • cheddar
  • zout en peper
  • roomboter

Zo maak je het

1

Smeer de buitenkant van de boterhammen in met een laagje roomboter.

2

Prak de avocado fijn en smeer dit uit over 2 boterhammen.

3

Verdeel hier de tonijn over en breng op smaak met wat peper en zout.

4

Leg de rucola bovenop de tonijn en maak af met de cheddar kaas.

5

Leg de overige 2 boterhammen op het belegde brood.

6

Druk goed aan en bak de tosti's in een koekenpan op laag vuur.

7

Draai regelmatig om en haal de tosti's uit de pan wanneer de kaas gesmolten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.