Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Tuinbonenpuree met geroosterde tomaten

Onlangs kocht ik nav een artikel in de Volkskrant over het meer eten van peulvruchten, voor mijn moeder een zak gedroogde tuinbonen. Deze zak bleek nogal groot dus we hebben de inhoud gedeeld. Voor mij een leuke uitdaging, want ik had nog nooit gekookt met gedroogde tuinbonen. De tuinbonen heb ik 24 uur laten weken en vervolgens gekookt., Daarna fijngestampt samen met goede olijfolie, Parmezaanse kaas, citroen en munt. Als je van tuinbonen houdt dan weet ik echt heel zeker dat je deze puree gaat waarderen!

Dit heb je nodig
… voor 4 personen

500 gram gedroogde tuinbonen, geweld
2 aardappels, in vieren gesneden
melk
kleine trostomaten
het sap van 1/2 citroen
een flinke hand Parmezaanse kaas
een halve hand verse munt, fijngesneden
olijfolie, van goede kwaliteit
roomboter
peper & zout

Doe de tuinbonen in een pan met ruim water en laat dit 24 uur staan. Spoel vervolgens de bonen af en breng deze samen met een laag water aan de kook. Kook de tuinbonen voor 45 – 60 minuten gaar. Voeg na 15 minuten de aardappel toe en laat meekoken.

Rooster de laatste 10 minuten de met olijfolie bestreken tomaten in een grillpan tot deze licht blakeren en breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de aardappel en bonen gaar zijn giet je deze af. Voeg wat melk toe en stamp fijn tot een puree. Voeg een klontje roomboter toe samen met de Parmezaanse kaas en het sap van een halve citroen en meng dit tot een luchtig puree. Voeg indien nodig nog wat melk toe. Breng de puree op smaak met peper en zout en de munt.

Serveer de puree samen met de geroosterde tomaten en dronken kip.

Fotografie: Hanna de Bruijn @mooianders
Recept: Blije Bietjes

2 thoughts on “Tuinbonenpuree met geroosterde tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.