Vega

Vega kikkererwtenstoof

Altijd een leuke uitdaging, koken met wat je nog in huis hebt! En ook meteen een leuk nieuw thema voor op mijn blog. Vanaf nu vind je hier wekelijks een nieuw “uit de kast” recept op basis van de inhoud van mijn keukenkastjes. Deze recepten vul ik aan met dat wat ik verder nog in de koelkast heb liggen. Hopelijk inspireer ik jullie hiermee voldoende om eens vaker te koken met de restjes uit de koelkast en dit verder aan te vullen met dat wat je nog op voorraad hebt.

Ik ben stiekem wel benieuwd welke ingrediënten jullie altijd standaard in huis hebben. Zo vind ik het ook altijd interessant om de inhoud van iemands koelkast te bekijken. Voor welke producten kiest iemand? Wat wordt er gedronken? Is het een rommeltje of staat alles keurig geordend? Zijn er meer mensen die dit stiekem ook leuk vinden? Of ben ik de enige? Ik vind het altijd erg interessant om te ontdekken welke keuzes er worden gemaakt als het over voeding gaat. Toen ik als 15-jarig meisje achter de kassa bij de plaatselijke C1000 werkte had ik er zelfs een soort van spelletje van gemaakt. Zo stopte ik mensen in hokjes op basis van hun boodschappen. Er waren verschillende hokjes: ‘bewust’, ‘gezond’, ‘onbewust’ en ‘ongezond’. En die hokjes mocht ik dan ook nog met elkaar combineren. Zo weet ik na 13 jaar nog steeds welke gezichten ik in het hokje “bewust en gezond” heb geplaatst. Tja.. je moet toch wat met zo’n geestdodend baantje.

Volgende week laat ik jullie de inhoud van mijn keukenkastjes en lades zien en geef ik mijn mening over de “must haves” voorraad items. 

Terug naar mijn “uit de kast” recept. In mijn keukenkastjes vond ik een blik tomatenblokjes en kikkererwten die ik samen met wat kruiden en groenten verwerk tot een heerlijke vegetarische stoofschotel. Voordat de schotel in de oven gaat voeg ik nog snel een eitje per persoon toe. Na een kleine 15 minuten is het ei halfzacht en kan het gerecht geserveerd worden. Garneer de stoof met wat verse koriander en/of platte peterselie. Eetsmakelijk! 

Vega kikkererwtenstoof

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1/4 rode peper, fijngesneden
  • half bosje koriander
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pot kikkererwten
  • 2/3 theel. ras el hanout
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • peper & zout

Zo maak je het

1

Verhit een pan met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui in 5 minuten glazig.

2

Voeg de wortel en bleekselderij toe. Bak nog eens voor 10 minuten op middelmatig vuur zachtjes aan. Voeg de knoflook en rode peper toe samen met 2 / 3 theelepels ras el hanout. De hoeveelheid hangt een beetje af van de smaak van de ras el hanout. Ik nam dit kruidenmengsel mee uit Marrakesh, en ik heb gemerkt dat deze veel kruidiger is dan de Nederlandse variant. Proef dit dus goed!

3

Voeg een blik tomatenblokjes toe en breng het mengsel langzaam aan de kook. Laat dit 15 minuten langzaam stoven.

4

Verwarm de oven intussen voor op 180 graden.

5

Voeg de afgespoelde kikkererwten de laatste 5 minuten toe en verwarm deze zachtjes mee.

6

Breng de stoof op smaak met peper en zout en doe het mengsel in een ovenschaal.

7

Maak 2 kuiltjes en breek hierboven de eitjes.

8

Zet de schotel voor 15 minuutjes in de oven tot de eieren zachtgekookt zijn.

9

Garneer met verse koriander en serveer direct.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Weekmenu 25 – Blije Bietjes
    18 juni 2017 at 17:15

    […] Meatless Monday – Kikkererwtenstoof  […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close