Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 12

Hallo lieve volgers. Wanneer dit weekmenu online komt zit ik te genieten van het prachtige Kopenhagen en heb ik bij NOMA gegeten! Ik kan niet wachten om jullie meer over deze geweldige ervaring te vertellen. Ik houd de intro van dit weekmenu kort, want het is nu donderdagavond 21:00 uur en ik heb er een lange werkdag opzitten. Morgenochtend om 05:15 stap ik in de auto want om 07:00 uur vlieg ik naar Kopenhagen. Dat wordt een kort nachtje en ik weet niet zeker of ik meteen in slaap kan komen. Ik word namelijk helemaal hyper bij de gedachten dat ik morgen bij Noma ga eten.

Dus gauw aan de slag met het weekmenu, in bad en dan naar bed. Tot volgende week 🙂 X

Maandag – Stoute stoof

stoute stoof

Deze heerlijke stoute stoof maak je met, je raadt het vast al, stout bier! De pruimen geven deze stoof een heerlijke zoete smaak. Maak vooral lekker veel, want de volgende dag is deze stoof nog lekkerder! 

Dinsdag – Snelle kip rendang 

kip rendang

De echte rendang maak je natuurlijk van zacht gegaard rundvlees. Ik leerde dit van tv chef Lonny en sindsdien ben ik verkocht en maak ik het regelmatig. Toch kost het maken van de traditionele rendang best veel tijd. Daarom deze snelle versie met kip voor de doordeweekse dinsdag. 

Woensdag – Turkse linzensoep

Woensdag is hier in huis altijd soepdag! En vandaag eten we deze Turkse linzensoep. Een makkelijk en snel gerecht wat je binnen no time op tafel tovert. 

Donderdag – Quiche met zalm 

quiche met zalm

Deze quiche met gerookte zalm, groene asperges, erwtjes en dille smaakt precies zoals hij eruit ziet. Zalig! Niet moeilijk om te maken en de oven doet het werk voor je. Wit wijntje erbij en smullen maar. 

Vrijdag – Steak tartare met truffelolie

steak tartare

Yum! Ik ben dol op steak tartare. En deze vrijdag beginnen we goed met dit heerlijke voorgerecht. Maak er een mooi weekend van 🙂 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.