Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Vis

Quiche met zalm

Deze quiche met zalm is een van mijn favoriete quiches. Hij is super snel en makkelijk te maken en ook nog eens hartstikke lekker. Bovendien ziet ‘ie er ook nog eens prachtig uit. Ik combineer deze quiche met groene asperges, doperwtjes en dille. Echter, nu de witte asperges – het Hollandse goud – weer volop verkrijgbaar zijn kan ik je ook aanraden om deze te gebruiken in plaats van de groene variant.

Ik gebruik voor deze quiche het liefst bladerdeeg op rol. Deze vind je o.a. bij de AH in het vers vak. Geen gedoe met ontdooien en passen en meten, maar gelijk klaar voor gebruik. De bodem dien je wel eerst even blind te bakken. Hiervoor leg ik een stuk bakpapier bovenop het bladerdeeg en hierin stort ik voldoende gedroogde bonen om te voorkomen dat de bodem omhoog komt. Deze gedroogde bonen hoef je trouwens niet weg te gooien. Ik bewaar ze in een bakje voor de volgende keer dat ik een quiche maak.

 

 

Quiche met zalm

Print recept
Aantal personen: 1 quiche Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • bladerdeeg op rol
  • 250 gram asperges
  • een flinke hand doperwtjes
  • dille
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 125 ml. kookroom
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Wrijf een springvorm in met een drupje olijfolie en bekleed deze met het bladerdeeg.

3

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en leg hier bovenop een vel bakpapier.

4

Stort hierboven genoeg gedroogde bonen (300-400 gram) en bak de bodem in ongeveer 10 minuten blind. Haal de vulling eruit en zet de bodem voor een kleine 5 minuten terug in de oven.

5

Kluts de eieren en meng dit samen met een teentje knoflook, room en wat peper en zout.

6

Verdeel de asperges, doperwtjes, zalm en dille over de bodem en schenk hier het eimengsel overheen.

7

Zet de oven terug naar 180 graden en bak de quiche in 25-30 minuten gaar.

2 thoughts on “Quiche met zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.