Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Wortelwraps met falafel

De budget challenge! 

Deze hele week staat in het teken van budget koken. Iedere dag deel ik een gezond, snel en heerlijk budget recept met jullie. Ook laat ik weten hoeveel geld ik kwijt was om deze maaltijd te bereiden. Hierbij ga ik er wel vanuit dat je een aantal dingen standaard in huis hebt. Denk aan olijfolie, kruiden enzovoorts. 

Vandaag ga ik aan de slag met deze wortelwraps die ik vul met spinazie, tomaatjes en zelfgemaakte falafel. Hierbij eet ik de paprika tomatensoep die ik eerder deze week heb gemaakt. 

Voor dit recept was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:

  • 200 gram gedroogde kikkererwten > 0,39 cent
  • 0,5 zak spinazie > 0,64 cent
  • 0,5 bakje cherrytomaten > 0,51 cent
  • wortel tortilla > 2,56 cent
  • 1/3 rode peper > 0,13 cent
  • Sriracha saus > 0,20 cent (had ik al in huis, maar kost bij de AH 2,56 per hele fles)

Totaal: 4,43 voor 2 personen. Per persoon: 2,21 euro. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Wortelwraps met falafel

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 200 gram gedroogde kikkererwten
  • 0,5 zak spinazie
  • 0,5 bakje cherrytomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • wortel tortilla
  • 1/3 rode peper
  • sriracha saus
  • zonnebloem olie

Zo maak je het

1

Om de falafel te maken week je de kikkererwten eerst 12 uur in water. Doe dit lekker de avond van tevoren en zet opzij. Je hebt er verder echt geen omkijken meer naar.

2

De volgende dag kook je de kikkererwten in het weekvocht voor ongeveer 45 minuten. Giet de kikkererwten vervolgens af.

3

Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn en doe deze samen met de kikkererwten, komijn, kerriepoeder en peper en zout in een kom. Pureer glad met een staafmixer.

4

Vorm kleine balletjes van het kikkererwtendeeg. Als dit te nat is dan kun je er wat bloem aan toevoegen. Druk de balletjes vervolgens een beetje plat.

5

Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin de falafel rondom bruin en gaar.

6

Garneer de wortelwraps met verse spinazie, sriracha saus en de falafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.