Eigenlijk was dit bericht bedoeld voor Valentijnsdag… Stiekem ben ik helemaal geen fan van deze commerciële “verklaar de liefde” dag, dus besloot ik heel eigenwijs om het recept te bewaren voor na Valentijn. Omdat het mijn inziens dan juist nog leuker en liever is om dit heerlijke borrel brood voor je geliefde klaar te maken.
Zelf borrel brood bakken..
Ik begon van scratch af aan en bakte eerst zelf een brood. Ik vind het mooi om van een paar simpele ingrediënten een deeg te kneden, om te zien hoe dit zich na een half uurtje rijzen in hoeveelheid verdubbeld en na een half uur in de oven tot een brood is getransformeerd. Ondanks dat mooie proces kan ik me heel erg goed voorstellen dat je dit allemaal teveel werk vindt. In dat geval koop je gewoon een mooi ongesneden brood bij de bakker om de hoek. Dat scheelt je een hoop werk. Het enige wat je dan moet missen is de zalige geur in huis van versgebakken brood. Voor dit recept ga ik er even van uit dat je een mooi brood bij de bakker koopt. Wil je toch zelf je brood bakken? Hier vind je een mooi basisrecept.
Dit borrel brood heb ik vervolgens doorgesneden en gevuld met allerlei lekkers zoals basilicumolie, parmaham, mozzarella en zongedroogde tomaten. Een en al liefde!
Liefdes borrel brood
Print receptIngrediënten
- 1 ongesneden rond rustiek brood
- parmaham
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- parmezaanse kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- zongedroogde tomaten
- olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het brood eerst horizontaal door. Doe dit vervolgens ook verticaal zodat je mooie vierkantjes krijgt.
Doe de basilicum, teentje knoflook, handje vers gerapste Parmezaanse kaas en olijfolie in een hoge kom. Draai dit met behulp van een staafmixer glad tot een mooie emulsie.
Smeer het brood van binnen in met de basilicumolie.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Vul het brood met de mozzarella, zongedroogde tomaten en parmaham.
Leg het brood 10 - 15 minuten in de oven tot de mozzarella mooi gesmolten is.
Enjoy 🙂
One thought on “Liefdes borrel brood”