Verse tomatensoep met balletjes
De afgelopen dagen had ik last van de griep en als ik ziek ben dan eet ik eigenlijk alleen maar soep. Deze verse tomatensoep kan mijn saaie zieke thuis-zit-dag echt goedmaken! Je neemt 2 kilo tomaten, een grote pan en wat kruiden en binnen no time heb je een heerlijke pan soep op tafel staan. Of je eet hem net zoals ik ziekjes op de bank.. In mijn variant zitten gehaktballetjes, maar voor een vega versie kan je deze natuurlijk makkelijk weglaten.
Dit heb je nodig
2 kilo rijpe tomaten
2 uien, gesneden
3 tenen knoflook, gesneden
250 ml kippenbouillon
1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
laurierblad, 3 stuks
peper en zout
olijfolie
300 gram gehakt
paprikapoeder
nootmuskaat
platte peterselie, gesneden
parmezaanse kaas, optioneel
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de gesneden ui, en later de knoflook. Was ondertussen de tomaten en snijd deze in partjes. Snijd de peper. Voeg, wanneer ui en knoflook glazig zien de tomaten en rode peper toe en bak even kort mee. Doe de laurier in de pan en sluit deze af met een deksel. Breng aan de kook en laat dit vervolgens op laag vuur zo’n 30 – 45 minuten stoven.
Voeg kippenbouillon toe aan het tomatenmengsel en pureer dit met een staafmixer fijn. Meng het gehakt samen met 2 theelepels paprikapoeder, wat verse nootmuskaat en peper en zout en draai hier soepballetjes van. Voeg de balletjes toe aan de soep en verwarm dit voor een paar minuten. Breng de soep op smaak met ruim zout en peper en serveer met peterselie en wat Parmezaanse kaas.