Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Havermout koekjes

Wat eten jullie graag als tussendoortje? In de supermarkt zijn talloze “gezonde” muesli repen en koeken te koop die je eenvoudig in je mandje mikt. Deze repen lijken in eerste instantie een gezonde keuze, maar toch blijken hier veel suikers (glucosesiroop, honing en fructose) en verzadigde vetten in te zitten. Dat kan ook anders!

Deze koeken maak je in 5 minuten klaar zonder gebruik te maken van extra suiker. Schuif de koekjes voor 30-40 minuten in de oven en je kunt meteen aanvallen (zonder je daarna schuldig te voelen). 

Dit heb je nodig
… voor 6 koeken

1 banaan
1 appel
rasp van een halve citroen
100 gram havermout
2 eetl. lijnzaad
rozijnen
snufje kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan in een kom en rasp de appel. Voeg de appel, havermout, lijnzaad, rozijnen, kaneel en het rasp van een halve citroen toe. Meng dit goed door elkaar.

Draai kleine balletjes van het beslag (formaat golfbal) en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier. Schuif de koekjes voor 30-40 minuten in de oven.

2 thoughts on “Havermout koekjes

  1. Je recept is zo heerlijk eenvoudig EN echt lekker. Vorig weekend netjes je recept gevolgd, maar dit weekend sinaasappelrasp gebruikt ipv citroen omdat ik dat niet in huis had: ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.