Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Homemade gnocchi

Zoals jullie al weten kook ik het liefst met pure en verse ingrediƫnten en maak ik geen gebruik van pakjes of zakjes omdat ik graag zelf wil bepalen wat ik in mijn lijf stop. Al die toevoegingen zijn ook helemaal niet goed voor ons en hebben we ook helemaal niet nodig. Daarom maak ik vrijwel alles zelf klaar. Dat kost soms natuurlijk wel iets meer inspanning en tijd, maar als je er lol in hebt dan maakt dat -voor mij in ieder geval- niet zoveel uit. Bovendien is het gezonder en vaak ook nog goedkoper dan al die kant en klare meuk die je in de schappen kunt vinden.

Het maken van verse gnocchi stond al een lange tijd op mijn lijstje. Het bleek ook nog eens super makkelijk deegje te zijn dat wel erg de neiging heeft om te plakken. Bestrooi je werkblad en handen dus goed met bloem anders wordt het een plakkerig zooitje. Ik heb de gnocchi vervolgens gekookt en kort aangebakken in een pan.

Dit heb je nodig
… voor 4 personen

500 gram bloemige aardappels in de schil
350-500 gram bloem
1 theel. oregano
1 ei
peper en zout

Kook de aardappels in de schil in ruim water met een snufje zout gaar. Laat de aardappels afkoelen tot je ze vast kunt houden. Als je in het bezit bent van een pureeknijper dan heb je geluk! Knijp de aardappels dan door de pureeknijper en vang op in een ruime bak. Heb je geen pureeknijper dan gebruik je gewoon een zeef. Snijd de aardappels doormidden en druk deze met een vork door de zeef heen.

Breng op smaak met peper, zout en oregano. Voeg het ei toe en vervolgens 350 gram bloem. Roer met een vork door elkaar. Is het deeg nog te nattig, voeg dan wat extra bloem toe. Wrijf je handen en werkblad in met bloem en kneed het mengsel tot een soepel deeg. Het deeg moet soepel en luchtig voelen.

Snijd het deeg in vieren en rol uit tot een lange, dunne rol van ongeveer 2-3 cm dik. Gebruik wat bloem als het deeg begint te plakken. Snijd de rol in stukjes van ongeveer 2 cm dik en tadaaa, je hebt gnocchi gemaakt!! Voor het mooie kun je de gnocchi nog langs een vork halen voor een speels patroon. Je kunt er ook met je vinger indrukken zodat er een kuiltje ontstaat. Hier blijft de saus lekker in liggen.

Doe de gnocchi in een pan met ruim kokend water en wat zout. De gnocchi is klaar wanneer deze boven komt drijven. Giet af en bak de gnocchi even kort aan in een pan met olijfolie en wat extra peper en zout.

Binnenkort laat ik je zien welk gerecht ik maakte met deze zelfgemaakte gnocchi. Houd mijn blog de komende dagen in de gaten voor het recept!

One thought on “Homemade gnocchi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.