Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Plaatpizza met tonijn – 30 minuten gerecht

Als ik mijn vriend blij wil maken dan maak ik een plaatpizza. Meneer is namelijk dol op pizza, en ik vind zelfgemaakte pizza toch altijd veel lekkerder dan een pizza van een of andere bezorgdienst. Wat zou dat nou toch zijn? Ik ben geen pizzabakkert, misschien ontbreekt de liefde? Anyway, ik koop altijd vers deeg bij de supermarkt. Je kunt ook vers deeg met saus kopen, maar ik maak mijn saus het liefste zelf. Als je echt voor een easy maaltijd wilt gaan is dit een goede optie, maar mijn tomatensaus is ook binnen no time klaar en lekker vers 🙂

Een plaatpizza kun je natuurlijk op 100 verschillende manieren beleggen. Mijn moeder maakte vroeger plaatpizza voor ons klaar met vier verschillende soorten toppings. Zo zat er voor ieder wat wils tussen. Ik vind het vaak een ideale manier om restjes uit de koelkast op te maken. Ik had nog gemarineerde artisjokken in de koelkast staan die ik onlangs tijdens een borrel serveerde. Deze gemarineerde artisjokken combineer ik met tonijn, rode ui, tomaatjes en kaas. Want kaas kan natuurlijk niet ontbreken op een pizza! Oh! En laat ik nou bijna de gedroogde chiliflakes vergeten. Die kun je natuurlijk ook weglaten als je niet van een klein pikantje houdt. 

Deze plaatpizza met tonijn is lekker simpel en snel klaar! Ben je op zoek naar een vegetarisch recept voor een plaatpizza? Bekijk dan dit recept eens. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Plaatpizza met tonijn

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

 • 1 rode ui
 • 1 knoflookteen
 • 1 theelepel Provençaalse kruiden
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 blikje tomatenblokjes
 • olijfolie
 • pizzadeeg
 • 2 rode uien
 • een handje cherrytomaten
 • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
 • gemarineerde artisjokken
 • kaas
 • gedroogde chilivlokken

Zo maak je het

1

Snijd voor de saus 1 rode ui in ringen en snijd ook de knoflook grof.

2

Verhit wat olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.

3

Voeg vervolgens de Provecaalse kruiden en tomatenpuree toe en bak even kort mee. Doe vervolgens de tomatenpuree erbij en laat de saus 10 minuten pruttelen. Pureer daarna glad.

4

Verhit ondertussen de oven volgens de verpakking van het pizzadeeg.

5

Snijd voor de pizza 2 rode uien in ringen. Snijd de artisjokken en cherrytomaten door de helft.

6

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en beleg de pizza allereerst met de saus, vervolgens de tonijn, rode uien, tomaatjes en artisjokken. Top af met een laag kaas en bestrooi met chilivlokken.

7

Schuif de pizza vervolgens in de oven tot deze gaar is.

8

Eetsmakelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.