Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Risotto met witte asperges

Het seizoen van het witte goud is weer van start gegaan. Vorig weekend was ik een weekendje weg in het altijd mooie Brabant en heb ik de allereerste asperges van het seizoen van de aspergeboer gekocht. Meteen een goede kilo want ik wilde ze als eerste traditioneel eten met beenham, krieltjes, botersaus en een gekookt eitje. Van de schillen trok ik een heerlijke witte aspergesoep (binnenkort online) en van de rest maakte ik deze heerlijke risotto met witte asperges, zwarte peper en een krokantje van Parmezaanse kaas.

De risotto maak ik met het vocht waar ik de asperges in heb gekookt. Hierdoor krijg je een hele intense aspergesmaak en dat is precies wat je wilt. Verder heeft het gerecht weinig nodig. Ik serveer het uiteraard met de witte asperges die ik in kleine stukjes heb gesneden. Een feestje op je bord als je het mij vraagt 🙂


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Risotto met witte asperges

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt of geperst
  • 6 dikke asperges
  • 200 gram risottorijst
  • 500 - 750 ml aspergevocht
  • roomboter
  • olijfolie
  • flinke hand Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Schil als eerste de asperges en leg de asperges samen met de schillen in een pan met 750 ml water en een snuf zout.

2

Breng het water aan de kook, zet het vuur vervolgens zacht en laat de asperges 15 minuten koken. Zet het vuur daarna uit en laat de asperges nog 15 minuten in het vocht liggen. Haal de asperges daarna uit de pan en bewaar het kookvocht.

3

Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook voor 2/3 minuten glazig.

4

Voeg de risotto rijst toe en fruit dit een minuutje aan.

5

Blus af met een flinke soeplepel aspergevocht.

6

Voeg al roerend steeds een beetje vocht toe aan de rijst. Wacht tot deze is opgenomen en herhaal dit proces tot de bouillon op is. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar.

7

Snijd ondertussen de asperges in kleine stukjes.

8

Wanneer de risotto bijna klaar is (smeuïg, maar nog wel een bite) voeg je de asperge, kaas en flinke klont boter toe.

9

Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.