Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Sappige peren op siroop

Peren op een kruidige wit wijn siroopje

Jongens en meisjes! Dit moet je een keer maken hoor.. Weinig effort en een fantastisch lekker resultaat. Daar word ik altijd blij van. De witte wijn siroop heb ik op smaak gebracht met kaneel, steranijs, kruidnagel en het merg van een vanillestokje. En deze herfstige kruiden combinatie past perfect bij de sappige peren van dit seizoen. Lekker met een bolletje kaneelijs of wat dacht je van een omgekeerd perentaartje met karamel? Het recept van dit taartje vind je binnenkort op mijn blog. Eerst maar aan de slag met de peren op siroop.. 

Dit heb je nodig
… voor een weckpotje

3 tot 4 peren, geschild
250 ml. witte wijn
200 ml. water
100 gram suiker
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 steranijs
het merg van een vanillestokje
Schil de peren en snijd deze in kwarten. Verwijder de kern en snijd elk partje nog een keer doormidden.

Breng de wijn samen met het water en suiker aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng dit goed. Doe vervolgens de andere kruiden erbij en zet het vuur laag. Laat dit zachtjes 5 – 10 minuten koken en giet de siroop vervolgens in een schaal en voeg hier de partjes peer aan toe. Marineer de partjes minimaal een uur.

Ga je dit later pas gebruiken? Doe de peren samen met de witte wijn siroop en kruiden in een gesteriliseerde pot. In de koelkast kun je dit nog enkele dagen bewaren.

One thought on “Sappige peren op siroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.