Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Venkelsoep

Niet iedereen kan de smaak van venkel waarderen. Zelf ben ik dol op die anijssmaak die enorm lekker is in combinatie met zalm of een ander stukje vis. Je kunt een venkel zowel koud (rauw) als warm bereiden. De groene uitlopers kun je als garnering gebruiken, maar je kunt er ook thee van maken of een yoghurt opleuken met wat van die groene uitlopers, een beetje honing en wat fijngesneden munt. LEKKER!

Nu maak ik er een fluweelzacht soepje van. Super simpel en binnen 20 minuten klaar om van te genieten. Super als voorgerecht of als maaltijd doordeweeks. Dan zou ik de soep wel combineren met een goed stuk brood met wat lekkere kaasjes en smeerseltjes.

Dit heb je nodig
… voor 4 personen

1 venkel
1 sjalot, heel fijn gesneden
1 prei, alleen het wit, fijngesneden
bosuitje, in dunne ringen gesneden
1 flinke aardappel, in blokjes gesneden
1 liter kippenbouillon
nootmuskaat
roomboter
light room
peper & zout

Was de venkel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Zet een pan op het vuur en verhit hierin een klontje roomboter. Fruit de sjalot 2 minuutjes en voeg dan de prei en venkel toe. Fruit dit ook een paar minuten aan. Gooi dan de blokjes aardappel erbij en blus het geheel af met de kippenbouillon. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuutjes pruttelen.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Voeg een scheutje room toe en roer dit goed door de soep. Voeg wat nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de fijngesneden bosui. Eetsmakelijk!

 

3 thoughts on “Venkelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.