Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 31

Hallo lieve volgers! Vanuit een zonnig en prachtig Frankrijk zit ik hier op het terras met prachtig uitzicht het weekmenu voor aankomende week uit te werken. Ik kan wel wennen aan het Franse leven. Alles gaat hier heerlijk rustig. ‘s Middags, wanneer het op z’n warmst is doe je even een dutje of trek je je even terug om een goed boek te lezen. Rond een uurtje of 6 is het tijd om lekker borrelen met een kleine snack en wanneer de zon langzaam wegtrekt wordt het tijd om eten te koken. Hier eten ze tegen 8 uur ‘s avonds en ik vind dat een heerlijke tijd. De temperatuur daalt dan ietsjes, en dat zorgt ervoor dat je heerlijk lang kunt natafelen. 

Voor deze week staat er weer een heerlijk menu voor jullie klaar! Met welk gerecht ga jij aan de slag? 

Maandag – Shakshuka met hummus (vega)

Shakshuka

Dit Arabisch gerecht bestaat uit een pittige saus van tomaten en chilipepers waar eieren in worden gepocheerd. Normaliter wordt dit gerecht als ontbijt of lunch geserveerd, maar ik eet het liever ‘s avonds bij het diner. Lekker met wat Turks brood en een frisse salade on side. 

Dinsdag – Kruidige kip met muntdressing

kruidige kip

Deze kruidige kip maak ik klaar met bloemkoolrijst, spinazie, een spiegelei en een muntdressing. Met dit warme weer zoek je toch graag naar recepten zonder of met zo’n min mogelijk koolhydraten. Bloemkoolrijst is dan een goed alternatief. 

Woensdag – Tomatensoep met pistou (vega) 

Dat ik dol ben op zelfgemaakte tomatensoep is volgens mij geen geheim. Op mijn blog vind je een hoop verschillende variaties van de tomatensoep. Deze variant met pistou (de Franse pesto) behoort zeker tot een van mijn favorieten. 

Donderdag – Panzanella salade (vega)

panzanella

Deze Italiaanse klassieker blijft hier in huis favoriet. Door de tomaten goed uit te laten lekker en het sap te mengen met olijfolie en rode wijnazijn krijg je een heerlijke dressing die door het brood wordt opgezogen. Yum!

Vrijdag – Quiche met zalm

quiche met zalm

We sluiten de week af met deze heerlijke quiche met zalm, groene asperges en dille. Eenvoudig klaar te maken en zelfs koud heerlijk! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.