Daar zijn we weer met het lunchbroodje van de week! Deze week een snelle Surinaamse eiersalade die je binnen 10 minuten op je geroosterde boterhammen kunt smeren. Zonder mayonaise, maar met kwark om die extra calorieën te mijden. De Surinaamse eiersalade is wat pittiger dan de normale eiersalade die we gewend zijn. En door hem zelf te maken kan je ‘m zo pittig maken als je zelf wilt.
Maar 2 specerijen
Voor deze Surinaamse eiersalade heb je een tweetal specerijen uit de voorraadkast nodig zoals kerrie en chilipoeder. Dan kom je al een heel eind. Het lekkerste is om deze specerijen even kort in een koekenpan te verwarmen, zo komen de aroma’s beter vrij wat je natuurlijk terug proeft op je boterham. Voor wat extra bite heb ik wat wortel en sjalot fijngesneden.
Deze eiersalade combineer ik met geroosterd desembrood van Jordy’s Bakery en een blaadje sla voor de gezelligheid. Eetsmakelijk!
Surinaamse eiersalade in 10 minuten
Print receptIngrediënten
- 3 eieren
- 1 theelepel kerriepoeder
- een snufje chilipoeder naar smaak
- 1 eetlepel kwark
- 1 wortel, in fijne reepjes gesneden
- 1/2 sjalotje, fijngesneden
- slablaadjes
- 4 (desem) boterhammen
- peper en zout
Zo maak je het
Kook de eieren in 7 minuten hard. Spoel af onder koud water.
Verwarm de kerrie- en chilipoeder in een pan.
Snijd de wortel in dunne reepjes en snijd het sjalotje fijn.
Pel de eieren en prak deze fijn. Meng met de kwark.
Meng het eiermengsel met de kruiden, wortel en sjalot.
Rooster als je dat lekker vindt de boterhammen en beleg deze met een blaadje sla en de Surinaamse eiersalade.