Hoewel ik gek ben op pittig eten maak ik in verhouding niet zo vaak een curry (gerecht) klaar. En als je net als ik geen gebruik meer wilt maken van pakjes of zakjes dan moet je toch eerst aan de slag met het maken van een curry pasta. En dat is eigenlijk onwijs simpel! Je mengt met behulp van een vijzel en staafmixer alle ingrediënten tot een pasta en klaar ben je. Fluitje van een cent!
Deze pasta is licht pittig en prima te doen als je van pittig eten houdt. Kan je hier nou niet zo goed tegen, dan minder je wat met de rode peper.
Dit heb je nodig
… voor een pasta voor 4 personen
knoflookteen, fijngesneden
een duimdikte gember, fijngesneden
een bosje koriander, fijngesneden
rode peper, fijngesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 tl. gemberpoeder
1 tl. korianderpoeder
1 tl. mosterdzaad
1 tl. komijnzaad
1 tl. peperkorrels
1 eetl. paprikapoeder
1 tl. gerookte paprikapoeder
1 tl. kurkuma
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. zonnebloemolie
Verhit een koekenpan en rooster hierin het komijnzaad, mosterdzaad en peperkorrels. Doe dit mengsel in een vijzel en maal dit fijn tot een poeder.
Doe alle overige ingrediënten in een kom en voeg hier het mengsel uit de vijzel aan toe. Meng dit met een staafmixer tot een gladde pasta.
… Zo simpel is het dus!
Onlangs maakte ik met deze curry pasta een heerlijk curry gerecht. Het recept vind je hier.
Hoi Berber. Ga woensdag de currypasta maken om daarna en heerlijke curry voor ons en Ad te bereiden. Spannend!
Heerlijk! Veel succes en laat me vooral weten of het jullie gesmaakt heeft 🙂