Nu de kerstdagen weer voorbij zijn snak ik naar makkelijk en licht eten. Ik ben helemaal geen grote eter, en tijdens de kerstdagen eet ik toch veel meer dan ik gewend ben. Niet dat ik dat erg vind, want ik geniet intens van al dat heerlijke eten en bijpassende wijntjes. Maar na 3 van deze dagen vind ik het ook wel erg lekker om weer even normaal te doen en lichte gerechten op tafel te zetten. Zoals deze pompoen tomatensoep met mosterdzaad en komijn. De specerijen in deze soep geeft het geheel een spannend smaakje.
Dit heb je nodig
… voor 1 pan soep
1 flespompoen, in stukken gesneden (eerst even wassen, schillen hoeft niet)
4 roma tomaten, in stukken gesneden
1 ui, fijngesneden
teentje knoflook, geperst
een halve rode peper, fijngesneden
1/2 theel. komijn
1 theel. mosterdzaad
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. gerookte paprikapoeder
1,5 liter groentebouillon
peper & zout
olijfolie
staafmixer
Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper voor een paar minuten mee. Vijzel de komijn en mosterdzaad fijn en voeg deze toe. Voeg ook de paprika en de gerookte paprikapoeder toe en bak de specerijen even kort mee. Voeg de blokjes pompoen en tomaat toe, meng dit met de rest en bak 5 minuten mee.
Giet de bouillon in de pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep voor ongeveer 30 minuten staan tot de pompoenblokjes gaargekookt zijn. Pureer de soep daarna met een staafmixer en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
One thought on “Pompoen tomatensoep”