Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Easy risotto met erwtjes en courgette

Ohhh I love risotto!! Wanneer je dit heerlijke gerecht klaarmaakt met de originele risotto rijst dan ben je wel eventjes zoet. Risotto heeft liefde en heel veel aandacht nodig. Non stop roeren terwijl je de bouillon beetje bij beetje toevoegt. Niet iedereen heeft dit engelengeduld waardoor de risotto soms wat droger op tafel komt dan eigenlijk de bedoeling is.

Het fijne van deze risotto is dat ik ‘m maak van parelgort waardoor de risotto eigenlijk niet kan mislukken. Parelgort is gerst dat gepeld en geslepen is en heeft een licht nootachtige smaak. In tegenstelling tot de risotto rijst heeft gort eigenlijk helemaal geen aandacht nodig. Je voegt de bouillon in 1 keer toe en dan is het een kwestie van 20-30 minuten wachten tot de gort de bouillon heeft opgenomen en gaar gekookt is. De smaak is fluweelzacht en de gort behoudt na het koken zijn bite. Precies zoals een risotto hoort te zijn.

Easy risotto met erwtjes en courgette

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 courgette, in ringen gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 250 gram erwten
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 handjes parelgort
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper & zout

Zo maak je het

1

Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de courgette voor 5 minuten. Voeg hierna ui en knoflook toe en bak dit nog even mee.

2

Doe hierna 2 handen parelgort in de pan en meng dit met de groente. Bak de gort een minuutje mee en voeg hierna een zo'n 600 ml. bouillon toe.

3

Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur hierna wat zachter.

4

Controleer na 15 minuten of de risotto extra vocht nodig heeft en voeg indien nodig nog wat bouillon toe (de gort moet half onder staan).

5

Laat alles nog 10-15 minuten pruttelen en voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe.

6

Maak de risotto af met een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter. Meng goed door elkaar tot een smeuïg geheel en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Is de risotto iets te droog? Voeg dan nog een scheutje bouillon toe.

7

Serveer de risotto met wat fijngesneden peterselie en wat extra geraspte kaas. Buon appetito!

 

 

3 thoughts on “Easy risotto met erwtjes en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.