Ik maakte al eens eerder een curry pasta. Deze week appte mijn vader mij dat hij mijn curry had gemaakt en dat het heerlijk was. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen dat mijn recepten worden gemaakt en dat het de mensen smaakt. Dit inspireerde mij om weer een nieuwe curry pasta uit te proberen.
Het werd een gele curry pasta van o.a. sjalot, knoflook, rode peper, gember en koriander. En wie denkt dat een curry pasta maken veel tijd kost heeft het helemaal mis. Een ritje heen en terug naar de supermarkt kost je waarschijnlijk even veel tijd. Dus waarom zou je het dan niet gewoon zelf maken? Snijd alle ingrediënten in stukjes en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een gladde pasta. Klaar is je home made curry pasta! Je kunt de pasta voor een paar weken in de koelkast bewaren. Gebruik hiervoor dan wel een gesteriliseerd potje.
Dit heb je nodig
… voor een potje currypasta
2 flinke sjalotten
2 rode pepers
5 knoflooktenen
een half bosje koriander
2 eetl. fijngehakte verse gember
1 theel. korianderpoeder
1 theel. kurkuma
1 thee. kerrie
zonnebloemolie
Pel de sjalotten en tenen knoflook en snijd deze in stukjes. Snijd de pepers in stukken en verwijder de zaadjes als je de curry niet al te pittig wilt hebben. Doe alle ingrediënten in een hoge pot samen met 1 eetlepel zonnebloemolie en pureer dit met een staafmixer tot een gladde pasta. Voeg indien nodig nog wat zonnebloemolie toe als de structuur van de pasta nog wat dik is.
2 thoughts on “Gele curry pasta”