Sauzen, curry & chutney

Gele curry pasta

Ik maakte al eens eerder een curry pasta. Deze week appte mijn vader mij dat hij mijn curry had gemaakt en dat het heerlijk was. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen dat mijn recepten worden gemaakt en dat het de mensen smaakt. Dit inspireerde mij om weer een nieuwe curry pasta uit te proberen.

Het werd een gele curry pasta van o.a. sjalot, knoflook, rode peper, gember en koriander. En wie denkt dat een curry pasta maken veel tijd kost heeft het helemaal mis. Een ritje heen en terug naar de supermarkt kost je waarschijnlijk even veel tijd. Dus waarom zou je het dan niet gewoon zelf maken? Snijd alle ingrediënten in stukjes en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een gladde pasta. Klaar is je home made curry pasta! Je kunt de pasta voor een paar weken in de koelkast bewaren. Gebruik hiervoor dan wel een gesteriliseerd potje. 

Dit heb je nodig
… voor een potje currypasta

2 flinke sjalotten
2 rode pepers
5 knoflooktenen
een half bosje koriander
2 eetl. fijngehakte verse gember
1 theel. korianderpoeder
1 theel. kurkuma
1 thee. kerrie
zonnebloemolie

Pel de sjalotten en tenen knoflook en snijd deze in stukjes. Snijd de pepers in stukken en verwijder de zaadjes als je de curry niet al te pittig wilt hebben. Doe alle ingrediënten in een hoge pot samen met 1 eetlepel zonnebloemolie en pureer dit met een staafmixer tot een gladde pasta. Voeg indien nodig nog wat zonnebloemolie toe als de structuur van de pasta nog wat dik is.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Gele curry met kokosmelk, kip en broccoli – Blije Bietjes
    28 februari 2016 at 20:14

    […] de curry de typisch gele kleur. Deze zelfgemaakte curry pasta vormt de basis voor dit gerecht. Hier kun je lezen hoe je deze curry pasta maakt. Het lijkt misschien heel veel werk, maar geloof me, […]

  • Reply
    Curry met pit – Blije Bietjes
    16 juli 2017 at 18:07

    […] maakte ik mijn eigen curry pasta. Je kunt het jezelf natuurlijk makkelijk maken en hier een kant en klaar potje voor gebruiken, maar […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close