Oosters

Balti curry hamburger

Onlangs vroeg Een Kwestie van Smaak mij of ik als foodista een gerecht klaar wilde maken met een product van Patak’s. Wat een super leuke uitdaging! Ik kreeg de 2-step Curry Balti toegestuurd. Een milde currysaus met tomaat, een vleugje chili en een heerlijke specerijenmix van o.a. ui, komijn, gember, kardemom, koriander en garam masala. Dit ruikt zo lekker dat je je neus continue in het potje wilt steken 🙂 Door deze saus en specerijen te mengen met het gehakt krijg je een heerlijke smaaksensatie. Kijk vooral ook even op de website van Patak’s. Hier staan nog veel meer heerlijke recepten!

Tevens heeft Patak’s een toffe actie die ik met jullie mag delen! Hoe je hieraan kunt meedoen lees je verderop.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

300 gram rundergehakt
1 pot Patak’s 2-step Curry Balti
1 ui
komkommer
rode ui
een bosje koriander of platte peterselie
limoen
yoghurt
2 naanbroodjes
125 ml. azijn
100 ml. water
2 eetlepels suiker
pimentkorrels

Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 15 minuten

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in mooie dunne plakken en snijd de rode ui in halve ringen. Doe de azijn, suiker, water en 3 pimentkorrels in een steelpannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg de komkommer en ui toe. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken of maak het de avond van tevoren alvast klaar en zet het tot gebruik in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Leg het gehakt in een grote kom, voeg 2 flinke eetlepels curry en 1 eetlepel specerijenmix toe en verkruimel de beschuit boven het gehakt (je kunt ook paneermeel gebruiken). Snipper een uitje fijn en meng het gehaktmengsel goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in tweeën en vorm hier 2 hamburgers van.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de hamburgers gaar. Verwarm de oven voor en bak hierin het naanbrood volgens de instructies op de verpakking. (altijd al eens zelf je eigen naanbrood willen bakken? Hieronder lees je hoe je dit doet)

Meng 4 eetlepels yoghurt met een paar drupjes limoensap. Snijd de koriander of platte peterselie fijn en meng dit door de saus.

Snijd het naanbrood voorzichtig doormidden en beleg het brood met de yoghurtsaus, pickle en de hamburger.

Zelf naanbrood maken

Zelf naanbrood maken is niet alleen heel erg eenvoudig, het is ook nog eens heel erg lekker! Als je het kunstje eenmaal onder de knie hebt weet ik zeker dat je nooit meer anders wilt.

Dit heb je nodig
… voor 4 naanbroodjes

125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels yoghurt
60 ml. lauwwarm water
1 theel. zout
2 tenen knoflook
0,5 theel. komijnzaad
verse koriander
vloeibare boter

Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 5 minuten

Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, yoghurt, knoflook, komijnzaad en water. Kneed tot een soepel deeg. Is het deeg nog wat te droog? Voeg dan nog wat yoghurt toe. Snijd een handvol koriander fijn en meng dit door het deeg. Leg het deeg in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg een uurtje rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor op grillstand. Schuif een ingevette bakplaat onder de grill zodat deze ook goed heet wordt.

Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol hier balletjes van. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit in een ovale vorm van ongeveer 0,5 – 1 cm dik. Bestrijk de bovenkant met wat vloeibare boter en leg de broodjes op de bakplaat. Bak de broodjes een halve tot hele minuut tot ze langzaam opzwellen en bruin kleuren. Draai de broodjes om en grill nog een halve tot hele minuut.

Een PATAK’S VERRASSINGSPAKKET winnen?
Ga aan de slag met een product van Patak’s en stuur jouw gerecht naar de ACTIESITE van Patak’s. Iedere 2 weken maakt patak’s een winnaar bekend. deze actie loopt tot 15 mei.

Doe je ook mee met deze toffe actie? Ik ben super benieuwd naar jullie gerechten!

https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close