Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Blije borrelhapjes

Gezellig borrelen met familie of een stel vrienden, goede wijn en heerlijke hapjes. Eén van de dingen die ik heel erg graag doe. Borrelen is zo lekker ongedwongen, je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan en als je genoeg lekkere hapjes en wijn op tafel zet dan heb je alle tijd om met iedereen bij te praten.

Wat voor mij niet mag ontbreken: mooie plakken parmaham of een venkelworstje, olijven, brood, olijfolie & balsamico, een lekker kaasje, nootjes en kaasstengels! Ik ben gek op kaasstengels. Ze zijn hartstikke jaren 90, maar zelfgemaakt nog steeds onwijs lekker. Combineer met 2 verschillende soorten kaas en veel peper. Ik maak ze ook wel eens met sesamzaad en een beetje komijn.

Ook lekker om op tafel te zetten zijn deze geroosterde en pikante amandelen. Deze rooster je samen met wat olie, verschillende kruiden even kort in een koekenpan.

Dit heb je nodig
… voor 20 kaasstengels

4 plakjes bladerdeeg
een handje geraspte oude kaas (ik gebruikte De Rotterdamsche Oude)
een handje geraspte pecorino kaas
1 ei, losgeklopt
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ieder plakje bladerdeeg in 5 repen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de reepjes met ei en strooi hier de geraspte kaas overheen. Voeg flink wat zwarte peper toe en bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten krokant, en laat de stengels afkoelen.

Dit heb je nodig
… voor een flinke bak pikante amandelen

500 gram amandelen
1 theel. zout
1 theel.5 kruiden poeder
1/2 theel. cayennepeper
1 theel. paprikapoeder
zonnebloemolie

Zet een koekenpan op het vuur en voeg alle specerijen toe. Verwarm de specerijen al roerend en voeg wanneer de geuren vrijkomen een flinke scheut zonnebloemolie toe. Verwarm de olie, maar let op: deze mag niet te heet worden of gaan walmen. Voeg de amandelen toe en bak deze op laag/middelhoog vuur 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat de amandelen afkoelen en uitlekken op een bord met keukenpapier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.