Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Bloemkool steak

Een bloemkool steak? Zeg je bloemkool dan denken veel mensen terug aan de tijd dat je bloemkool alleen gekookt at. Begeleid met een wit- of kaassausje, wat aardappels en een stukje vlees. Wij aten daar dan altijd zoetzure komkommer bij. Maar die tijd is inmiddels allang voorbij. Want naast koken kun je bloemkool ook prima grillen, bakken, roosteren, rauw eten door er (lekker bij de kaasfondue) of serveren als bloemkoolrijst.

En omdat groenten meer de hoofdrol in onze maaltijden moet spelen maak ik vandaag deze bloemkool steak klaar. En dat is een fluitje van een cent! Allereerst snijd je de bloemkool door midden en daarna in plakken van minimaal 2 centimeter. Snijd de plakken vooral niet dunner, want dan valt je steak uit elkaar en dat is natuurlijk zonde 🙂

De bloemkool steak wrijf ik in met een marinade van olijfolie en ras el hanout, een heerlijk kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Hierin kun je natuurlijk naar hartenlust mee variëren. De bloemkool steak bak ik vervolgens even kort aan in de pan tot hij bruin begint te kleuren, maar nog wel bite heeft. 

Ik serveer er een frisse salade bij en gebakken aardappeltjes en likte mijn vingers erbij af!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Bloemkool steak

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • verse koriander
  • kiemen
  • geroosterde amandelen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ras el hanoet
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Maak de bloemkool schoon en verwijder de bladeren aan de onderkant.

2

Snijd de bloemkool doormidden en vervolgens in plakken van 2 centimeter.

3

Meng de olijfolie met de ras el hanout en peper en zout.

4

Smeer de plakken bloemkool in met de marinade.

5

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkool steaks 3 minuten per kant.

6

Hak de geroosterde amandelen grof.

7

Leg de bloemkoolsteaks op een bord samen met de geroosterde amandelen en top af met een handje kiemen en verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.