Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Broccoli soep

Je neemt een ruime hoeveelheid broccoli, water, wat peper en zout en je tovert met deze beperkte hoeveelheid ingrediënten al een heel erg lekker soepje op tafel. Deze soep heeft geen bouillon of bouillonblokje nodig. Het kookvocht van de broccoli werkt prima als basis voor deze soep. Als je dit vervolgens pureert met de broccoli, Parmezaanse kaas en een snufje peper en zout dan heb je een heel erg vol en smaakvol soepje binnen een handomdraai. En ook nog eens budget! Hah! Dat is pas leuk koken 🙂

Ik serveer deze broccoli soep met krokant gebakken repen parmaham. Deze kun je natuurlijk ook crushen en over de soep strooien samen met wat extra Parmezaanse kaas. De zoute crunchy parmaham en Parmezaanse kaas past erg goed bij dit soepje dat van zichzelf wat zoetig is. En heb je die mooie groene kleur al gezien? Door de broccoli maar 5 minuutjes te koken behoudt ‘ie zijn mooie heldere groene kleur. En dat is weer fijn voor het oog! Dat wil immers ook wat.

Dit heb je nodig
… voor 1 pannetje soep (2 grote of 3 kleine eters)

1 flinke broccoli
400 ml. water
peper & zout
parmezaanse kaas
4 plakken parmaham

Verwijder de roosjes van de broccoli en schil de stronk. Snijd deze in stukjes, de stronk van een broccoli bevat namelijk erg veel smaak wat dit kan de soep ook goed kan gebruiken. Doe de stronk samen met de roosjes en een ruime hoeveelheid zout in een pan met ongeveer 400 ml. water. Beng aan de kook en laat 5 minuten met de deksel op de pan doorkoken.

Giet de broccoli af en bewaar het kookvocht. Voeg ongeveer 2/3 van het kook vocht toe aan de broccoli en pureer dit glad met behulp van een staafmixer. Voeg hier een flinke hand geraspte kaas aan toe en voeg indien nodig extra vocht toe. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Verwarm een pan en bak hierin 4 plakken parmaham krokant. Serveer de soep met de krokante parmaham en nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.