Oh wat slecht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit recept even helemaal vergeten was.. Ik heb de laatste tijd zoveel gekookt en had dit mooie recept speciaal bewaard voor kerst. Gelukkig werd ik hieraan herinnerd door mijn lieve zus en ben ik nog net op tijd om dit lekkere recept met jullie te delen, want het is een cadeautje om te serveren 🙂
Verwar de pavlova niet met meringue: een meringue is bros terwijl een pavlova van buiten bros is en van binnen zacht en chewy. Hiervoor voeg je dus een klein beetje azijn en maizena toe. Dit mengseltje doet wonderen 🙂
Deze chewy pavlova kun je prima van tevoren maken. Serveer deze met gesponnen suikerdraden en granaatappel of met een chocolade saus en peer. Mmmm!
Dit heb je nodig
… voor 4-6 personen
6 eiwitten
300 gram kristalsuiker
1 eetl. azijn
1 eetl. maizena
de pitjes van 2 granaatappels
150 gram suiker
2 eetl. water
Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop de eiwitten met een mixer luchtig en voeg heel geleidelijk de suiker toe. Mix dit mengsel net zo lang tot het eiwit stijf is en je de kom boven je hoofd kunt houden. Als je dat niet durft dan moet je dus nog even doorgaan met mixen. Meng maizena met de azijn en voeg dit toe aan het eiwitschuim.
Leg wat bakpapier op een bakplaat en verdeel het eiwitmengsel in 4/6 gelijke torentjes. Laat de pavlova’s 2 tot 2,5 uur drogen in de oven. Schakel hierna de oven uit, en laat met een deur op een kier afkoelen.
Doe de suiker samen met het water in een pan en breng het langzaam aan de kook. Laat dit mengsel verder inkoken tot er een goudbruin dik mengsel ontstaat. Haal de pan van het vuur en leg wat bakpapier op het aanrecht. Doop een vork in het mengsel en beweeg de vork heel snel van voor naar achter boven het bakpapier. Hoe sneller je dit doet, hoe dunner de suikerdraden zullen worden. Let wel op dat je niet op jezelf kliedert. De karamel is namelijk loei heet… Ik spreek helaas uit ervaring 🙁
Serveer de pavlova met de suikerdraden en granaatappel pitjes.
2 thoughts on “Chewy pavlova”