Vlees & gevogelte

Dronken kip spiesjes met spinaziesalade

En weer een dronken kip recept! Je zou haast denken dat ik gek ben op kip in combinatie met alcohol. En nu ik er zo over nadenk klopt dat eigenlijk ook wel. Het dronken kippetje op een bierblikje, deze kip op spies of een coq au vin. Ik word er heel erg blij van! Deze kip op spies is vooraf gemarineerd in een mengsel van sherry, olijfolie en heel veel knoflook. De sherry geeft de kip een bijzonder lekker smaakje.

Deze kip spiezen combineer ik met een salade van spinazie, linzen, tomaat en feta. Dat maakt het een perfect recept voor iedereen die zichzelf dit jaar een gezonde leefstijl heeft beloofd! De sherry klinkt misschien wat ongezond, maar omdat de kip er alleen maar in gemarineerd wordt geeft de sherry alleen maar smaak af. En dat is samen met de knoflook echt heel erg lekker!

Dronken kip spiesjes met spinaziesalade

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 3 tenen knoflook, in grove stukjes gesneden
  • 1 glas sherry
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • sate stokjes of spiesen (leg de stokjes voor gebruik even in het water)
  • 300 gram spinazie, gewassen
  • 100 gram kleine roma tomaatjes
  • een klein blikje linzen, uitgelekt
  • 75 gram feta, verbrokkeld
  • geschaafde amandelen, geroosterd in een droge pan
  • 1 eetl. witte wijn azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. olijfolie, van goede kwaliteit
  • peper & zout

Zo maak je het

1

Meng sherry, olijfolie en knoflook en voeg peper en zout toe. Leg de kip in de marinade en marineer voor een paar uur in de koelkast. Je kunt dit prima 's ochtends in de marinade zetten en 's avonds na werk gebruiken.

2

Snijd de gemarineerde kip in de lengte in repen van ongeveer 3 cm dik.

3

Rijg de reepjes op de stokjes of spiesen. Wrijf de spiesen in met wat olijfolie en zet een grillpan (of koekenpan) op het vuur.

4

Bak de spiesen in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de spiesen regelmatig om.

5

Meng de spinazie met de tomaatjes, linzen en de feta.

6

Meng olijfolie samen met azijn, mosterd en peper en zout.

7

Schenk de dressing over de salade en garneer met amandelschaafsel.

8

Serveer samen met de kip.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Snelle salade met lima bonen en een geroosterde paprika dressing – Blije Bietjes
    27 maart 2017 at 13:45

    […] ook erg goed bij een zomerse bbq. Toch liever een stukje vlees bij dit gerecht? Probeer dan deze dronken kipspiesjes […]

  • Reply
    Weekmenu 23 – Blije Bietjes
    3 juni 2018 at 16:05

    […] Vrijdag – Dronken kip spiesjes met spinaziesalade […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close