Vlees & gevogelte

Dronken kip

Kijk ‘m zitten… Deze kip met een bierblikje in zijn achterste. Prachtig vastgelegd door Hanna van m o o i a n d e r s. Het ziet er wat komisch uit, maar los daarvan smaakt de kip ook echt heel erg lekker. Door het bier een beetje zoet, maar door de rub ook weer pikant en spicy. Doordat de kip rechtop staat druipt het vet mooi langs het kippetje naar beneden. Dit resulteert in een kip met een krokant jasje die daaronder heerlijk mals is en niet droog, wat al snel gebeurt wanneer je kip bereid.

Dit heb je nodig
… voor 4 personen

1 biologische scharrelkip
1 blikje bier
citroen
3 knoflook tenen
tijm
1 eetl. paprika poeder
1 eetl. geroosterde paprika poeder
1/2 eetl. chilipoeder
olijfolie
peper & zout

Rasp de schil van de citroen en doe deze samen met het sap van een halve citroen in een grote kom waar straks ook de kip in past. Voeg hieraan 2/3 van het blikje bier toe en een scheutje olijfolie. Doe de kip erbij en masseer ‘m maar even goed in. Snijd drie knoflooktenen in dunne reepjes en voeg deze samen met een paar takjes tijm toe aan de kip. Marineer dit minimaal 2/3 uur in de koelkast, maar doe dit gerust veel langer! Het komt de smaak alleen maar ten goede.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng paprikapoeder, geroosterde paprika poeder, chilipoeder en peper & zout. Haal de kip uit de marinade en wrijf deze in met de droge kruiden. Zet de kip op het bierblikje met nog 1/3 bier en plaats deze in een schaal en zet deze onderin de oven.

Laat de kip minimaal 1 tot 1,5 uur in de oven staan. Serveer met een puree van gedroogde tuinbonen, Parmezaanse kaas & munt en geroosterde tomaten. Ook lekker met een aardappelpuree’tje als je niet van tuinbonen houdt.

Fotografie: Hanna de Bruijn @mooianders
Recept: Blije Bietjes

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Tuinbonenpuree met geroosterde tomaten | Blije Bietjes
    6 december 2015 at 17:15

    […] Serveer de puree samen met de geroosterde tomaten en dronken kip. […]

  • Reply
    Aardappeltaartjes | Blije Bietjes
    14 december 2015 at 21:20

    […] ook uitstekend als aanvulling op de avondmaaltijd. Lekker met een sappig kippetje (bijvoorbeeld de dronken kip) en […]

  • Reply
    Last minute kerst stress | Blije Bietjes
    22 december 2015 at 22:38

    […] met Madeira jus Dronken kip […]

  • Reply
    Dronken kip spiesjes met spinaziesalade | Blije Bietjes
    7 januari 2016 at 20:47

    […] ben op kip in combinatie met alcohol. En nu ik er zo over nadenk klopt dat eigenlijk ook wel. Het dronken kippetje op een bierblikje, deze kip op spies of een coq au vin. Ik word er heel erg blij van! Deze kip op […]

  • Reply
    Kerst inspiratie - Hoofdgerecht – Blije Bietjes
    20 december 2017 at 21:41

    […] Dronken kip  […]

  • Reply
    Weekmenu 11 – Blije Bietjes
    11 maart 2018 at 13:38

    […] Vrijdag – Dronken kip  […]

  • Reply
    Weekmenu 25 – Blije Bietjes
    17 juni 2018 at 09:15

    […] Woensdag – Dronken kip […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close