Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Frisse aardappelsalade in 15 minuten

Aardappels, ik ben er dol op. Gekookt, in een stamppot, geroosterd uit de oven of een gratin, ik hou er van! Aardappels zijn hartstikke goedkoop en mega veelzijdig. Je kunt er zoveel kanten mee op. Een aardappelsalade aten wij vroeger thuis nog wel eens, maar ik maak het zelf vrijwel nooit. Vreemd eigenlijk, want het is hartstikke lekker, staat heel snel op tafel en je kunt er eenvoudig restjes groenten in kwijt. Dat maakt het ook meteen een budget maaltijd, en dat is ook nog eens fijn voor de portemonnee. 

Je hoeft dit recept wat mij betreft dus ook niet klakkeloos over te nemen. Doe er vooral in wat je zelf lekker vindt en wat je nog in huis hebt. Twee ingrediënten die er bij mij sowieso in gaan is een fijngesnipperd uitje en augurken. Ik combineerde dit samen met wat tomaatjes uit eigen tuin, kappertjes en heel veel fijngesneden peterselie en bieslook. Deze kruiden maken de aardappelsalade helemaal af. Voor deze salade kun je het beste vastkokende aardappels gebruiken. Kruimige aardappels zijn heerlijk, maar hebben weinig structuur en vallen na het koken toch grotendeels uit elkaar. Die kun je beter voor een stamppot gebruiken. 

De dressing maak ik van het sap van een halve citroen, mayonaise en yoghurt, maar een zelfgemaakte vinaigrette past ook heel erg goed bij dit recept. Serveer deze aardappelsalade bij de bbq of als bijgerecht met een heerlijk stukje vlees of vis. 

Al met al ben ik hooguit 15 minuten bezig geweest. Los van de kooktijd natuurlijk, maar die tel ik niet mee. Wanneer de aardappels koken heb jij je handen vrij om de overige ingrediënten te snijden en de dressing in elkaar te flansen. Wanneer je de aardappels in kleinere stukjes snijd verkort je de kooktijd en ben je net als ik in 15 minuten klaar. 

Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 8 augurken
  • 1 flinke sjalot
  • een doosje cherrytomaten
  • bosje peterselie
  • bieslook
  • kappertjes
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Schil de aardappels en snijd deze in niet al te grote blokjes.

2

Doe de aardappels samen met een laagje water en wat zout in een pan en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar.

3

Snijd ondertussen de sjalot fijn.

4

Snijd de tomaten doormidden en de augurken in blokjes.

5

Snijd de peterselie en bieslook heel fijn.

6

Meng voor de dressing het sap van een halve citroen met 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

7

Doe alle gesneden ingrediënten in een kom samen met de kappertjes en de dressing. Meng goed door elkaar.

8

Giet de aardappels af en laat deze afkoelen.

9

Meng de aardappels met de overige ingrediënten.

10

Eetsmakelijk!

2 thoughts on “Frisse aardappelsalade in 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.