Het is zomer en dus zijn er volop veel courgettes verkrijgbaar! Vorig jaar had ik een courgetteplant op mijn balkon staan en heb ik wel meer dan 20 courgettes kunnen oogsten. Helaas heb ik hier een vrij klein balkon, en zo’n courgetteplant neemt erg veel ruimte in. Dit jaar dus geen courgette van het balkon, maar gelukkig zijn ze ook voor een prikkie op de markt te koop. Tip: koop vooral de wat kleinere courgettes, deze bevatten namelijk zoveel meer smaak dan de grote joekels.
Deze courgettesoep is lekker, licht en ook nog eens heel erg snel klaar. Ideaal wanneer je weinig tijd of energie hebt om in de keuken te staan.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Snijd de courgettes ondertussen in stukjes en bak deze samen met de ui en knoflook zachtjes mee. Doe de bouillon in de pan en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Snijd een half bosje basilicum en een paar blaadjes munt naar smaak fijn en doe deze bij de soep. Zet het vuur uit en pureer de soep met behulp van een staafmixer glad. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Enjoy!Ingrediënten
Zo maak je het
Blijf me verbazen over de vele mooie en lekkere recepten. Hoop ook deze eens een keer te maken. Ga zo door!
Lief van je! Jouw to cook lijstje begint inmiddels ook al aardig uitgebreid te worden zo he? 🙂