Ik ben gek op geroosterde aardappels uit de oven! Er komt weinig vet bij kijken, je kunt de aardappels heerlijk op smaak brengen met allerlei kruiden en je gooit het in de oven en hebt er verder geen omkijken naar. Ik heb veel verschillende soorten aardappels uitgeprobeerd, maar de roseval aardappel heeft deze wedstrijd gewonnen! Deze aardappel wordt zonder schillen en koken lekker krokant in de oven. Lekker makkelijk dus!
Ik breng deze aardappels op smaak met rozemarijn, tijm, knoflookteentjes en peper en zout. Vervolgens schuif je ze voor ruim een uur in de oven en klaar zijn je geroosterde aardappels.
Dit heb je nodig
…. voor 4 personen
800 gram roseval aardappels, gewassen en in grove stukken gesneden (inclusief het schilletje)
paar takjes rozemarijn
paar takjes tijm
5/6 tenen knoflook, in het velletje
olie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardappels, rozemarijn, tijm en knoflook. Meng dit mengsel met een flinke scheut olie en peper & zout.
Schuif de aardappels in de oven voor ruim 60 – 90 minuten. Schep de aardappels na 30 minuten even om. Is jouw oven niet zo heet, zet de temperatuur dan op 220 graden.
2 thoughts on “Geroosterde roseval aardappels”