Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Groentesoep met selderij olie

Houd jij ook zo van groentesoep? Soep is bij uitstek het gerecht om restjes groenten uit de koelkast op te maken.  En veel werk heb je er ook niet aan. Handig voor als je een keertje in tijdnood zit en toch gezond wilt eten. De selderij olie geeft deze soep extra pit. Wanneer je soep eet, en zeker wanneer je groentesoep maakt, is het vaak een stuk eenvoudiger om aan die voorgeschreven hoeveelheid groente per dag te komen.

Ik deed altijd mijn best om de voorgeschreven 2 ons groente binnen te krijgen, maar na het lezen van ‘De richtlijnen Schijf van Vijf’ van het Voedingscentrum bleek dat ik qua kennis alweer achterliep. Inmiddels schrijven zij minimaal 2,5 ons groente per dag voor. Poeh! Lukt het jullie om dagelijks 2,5 ons groente per dag te eten? Ik merk dat het soms nog best wel eens een uitdaging is. 2,5 ons lijkt weinig, maar het is toch best wel veel als het allemaal op je bord ligt. Ik ben geen grote eter, maar wel dol op groente.

Groente challenge..

Tijd om daar verandering in te gaan brengen. Ik open daarom bij deze de “2,5 ons groente per dag challenge”. De komende maand ga ik iedere dag mijn groente afwegen om er zo voor te zorgen dat ik dagelijks minimaal 2,5 ons groente binnenkrijg. Doen jullie met mij mee? Ik zal jullie via mijn blog op de hoogte houden en mijn ervaringen en tips met jullie delen. Volg Blije Bietjes op Instagram en deel samen met mij jouw ervaring via de hashtag #goedegroentechallenge

Groentesoep met ballen en selderij olie

Print recept
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

 • 2 uien
 • 1 teen knoflook
 • 2 preien
 • 2 rode paprika's
 • 4 tomaten
 • 2 grote winterwortels
 • 5 stengels bleekselderij
 • selderij
 • 1,5 liter groentebouillon
 • 2,5 ons rundergehakt
 • olijfolie
 • nootmuskaat
 • paprikapoeder
 • 1 laurierblaadje
 • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd alle groenten in stukjes.

2

Meng het rundergehakt met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Meng dit alles goed door elkaar en draai hier kleine balletjes van.

3

Fruit in wat olijfolie de ui en knoflook glazig.

4

Voeg vervolgens de overige groente toe samen met het laurierblad en de groentebouillon.

5

Breng het geheel langzaam aan de kook en draai het vuur dan laag.

6

Voeg de balletjes gehakt toe en laat het geheel 20 minuutjes pruttelen.

7

Meng een half bosje selderij met olijfolie en pureer fijn met een staafmixer.

8

Serveer de soep met de selderij olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.